Hogyan készül a vászonkép?

Vissza a címlapra
Hogyan készül a vászonkép?

Mára egyre elterjedtebb dekorációs elemnek számít a vászonkép. Választhatunk családi fotót, absztrakt képeket, városokról készült fotókat, vagy akár egy cuki cicát is. Elrendezésben is számtalan lehetőségünk van: választhatunk egy nagy képet, esetleg több kicsit, készíthetünk montázst, de készíthetünk akár többrészes vászonképet is.

A vászonkép elkészítésének folyamata nagyon egyszerű, ügyfélként egy internetes oldal elég hozzá. A következőkben a vaszonkep.hu rendszerén keresztül mutatjuk be a folyamatot.

Megrendelés

Megrendelőként nagyjából ez a legfontosabb pont a folyamatban. A megadott oldalon keresztül feltölthetjük a vászonra szánt képet vagy képeket, akár effekteket is tehetünk rá(juk), megadhatjuk a kész kép méretét. Amikor beküldtük a képet, kapunk egy visszaigazoló e-mailt.

Ellenőrzés

Amikor a szakemberek megkapják a rendelést, először leellenőrzik a kép minőségét. Kisebb bakikat ők is ki tudnak javítani, esetleges kisebb pixelhibákat is, de ha nagyon rossz minőségű a kép, akkor felveszik velünk a kapcsolatot, hogy megoldást találjunk a problémára. A megoldás az lehet, ha másik képet választunk, esetleg több képet is feltöltünk és montázst készítünk.

Nézőkép elküldése

Ha nincs probléma a képpel vagy megoldódott a gond, elkészítik az úgynevezett nézőképet. A nézőkép gyakorlatilag a kész képünk mintája, ezen még tudunk változtatni. Ha bármi változtatnivaló kérésünk van, azt még ezen a ponton eszközölik, csak a jóváhagyásunk után kerül a kép gyártásra.

Vászonkép gyártása

A nézőkép jóváhagyása után a képet kinyomtatják a vászonra és vakrámára feszítik. A vakrámára feszítés az, amikor a képet a keretre illesztik, kifeszítik rá. Amikor ez is készen van, akkor becsomagolják.
Csomagolás és szállítás

A csomagolás attól függ, hogy elmegyünk a kész anyagért vagy pedig házhoz szállítással kérjük. Mindkét esetben gondosan becsomagolják a kész képet, csak annyi a különbség, hogy házhoz szállításnál egy extra védőrétegként dobozba is csomagolják a terméket.

Egy hasznos extra lépés: garancia

A legtöbb cég, így a vaszonkep.hu csapata is garanciát vállal a munkára. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha szállítás közben megsérül a vászonkép, vagy ha nekünk mégse tetszik kinyomtatva a fotó, akkor különösebb szó nélkül kicserélik, újat nyomtatnak külön költség nélkül. Nem kell hosszasan magyarázkodnunk, hogy miért élnénk a garanciával, ők már készítik is az új képet.

Az látszik, hogy megrendelőként a folyamatba három ponton lépünk csupán be, abból ráadásul kettőt interneten keresztül teszünk: a megrendelést és a nézőkép jóváhagyását, ezzel pedig nagyon egyszerűvé válik a vászonkép megrendelése. A vászonképeket ráadásul kérhetjük házhoz szállítással is, így még azért sem kell elmennünk otthonról.