Curtis: A legismertebb senki

Vissza a címlapra
Curtis: A legismertebb senki

Az ország egyik legsikeresebb rappere az április 28-án megjelent - a „Legismertebb senki" című EP-jén négy új szerzeményét mutatta be.

A kábítószer-függősége, aztán a Majka-féle színpadi kitálalás kapcsán, és végül az elvonókúra miatt sokat cikkeztek az újságok az utóbbi időben Curtis-ról, de a magyar rapper most egy négyszámos CD-vel válaszolt; sőt nemrég egy beharangozó videót is nyilvánosságra hozott.

Őszinte és szókimondó szöveggel tér vissza Curtis, aki „Nem maradok padlón" című dalában nem rejti véka alá véleményét az őt körülvevő emberekről sem: „A dal már hónapokkal ezelőtt megszületett, egyszerre számvetés a múltammal és lökés a jövőmnek. Felálltam és folytatom, erősebb vagyok, mint valaha! A szövegbe pedig írtam néhány intő szót is a társadalomnak."- mondta Curtis.

E dalt a rapper rehabilitációja alatt írta, és egy őszinte vallomás párjának, Krisztinek: „Januárban született a dal, amikor bevonultam a rehabilitációra. Ez egy szerelmes levél Krisztinek, ezzel is szerettem volna köszönetet mondani, hogy végig mellettem állt. Hálával tartozom neki."- emlékezett vissza Curtis.

A szám különlegessége, hogy a fenegyerek kivételesen nem csak rappel, hanem dalra is fakad benne, a refrént ugyanis ő maga énekli: „Eredetileg nem rám lett szabva a refrén, mást képzeltem volna el, Király Viktort például, viszont a szerzőtársam, Vígh Arnold azt mondta, hogy ezt nem adhatom másnak, enyém legyen ez a rész is."- mondta Curtis.

A videóklipet Jimmy J. Hollywood rendezte, aki hétvégén a Magyar Filmdíj közönségnyertese lett „25 dollár" című rövidfilmjével. Jimmy igazán különleges hangulatot adott a videónak, amelyben Curtis mellett a csodálatos színművésznő, a Junior Príma-díjas Eke Angéla, valamint Shaymaa is főszerepet kapott.

Magyarország egyik legnépszerűbb rapperének visszatérő dala, a „Nem maradok padlón" máris egymillió megtekintés felett jár. Curtis élőben április 26-án, digitális formában 28-án mutatta be vadonatúj EP-jét, erről pedig máris villantott egy újabb videóklipet.

A Magneotonnál magjelent négyszámos kislemezre a rapper gondolatai mellé amúgy zseniális alapokat készítettek: Curtis a zenei anyagon Vígh Arnold dalszerző-producerrel dolgozott, akivel korábban már sikerre vitték a Kollányi Zsuzsival közös dalukat: a „Pillangót", de a „Rap biblia" című számot is együtt írták.

„Aki ismer, az tudja, hogy inkább a rap „aranykorát", a 90-es évek hip-hop zenéjét szeretem, de érdemes volt belenyúlni Vígh Arnival az újvonalas trapbe is, így született meg a „Nem maradok padlón", ami ötvözi ezt a két világot." - fűzte hozzá Curtis.

(KJJR)