Csúszásmentes burkolatokkal a biztonság érdekében

Vissza a címlapra
Csúszásmentes burkolatokkal a biztonság érdekében

Mindenki tudja, hogy mit jelent a csúszásmentesség, hiszen ennek fontossága bárki számára ismeretes lehet. A megfelelő biztonság érdekében ugyanis sokszor választjuk ezeket a felületeket, akár a konyháról, akár a fürdőszobáról van szó.

Azzal azonban már kevesebben vannak tisztában, hogy az egyes helyiségekbe milyen típust érdemes választani. Cikkünkben segítünk eldönteni mindezt!

Milyen jelölésekkel vannak ellátva az egyes fajták?

Mindenekelőtt tisztázni kell a csúszásmentes burkolatok jelöléseit. Ezt egy R-skálán jelölik, ahol 9-13-ig találhatóak különböző számok. Amennyiben a csomagoláson nem találunk semmilyen adatot, akkor az azt jelenti, hogy a felület semmiképpen sem lesz csúszásmentes, nincs tapadása a talpunk alatt. Akadnak azonban olyan esetek is, amikor a gyártó miatt nincs feltüntetve jelölés, ugyanis az adott terméket nem küldték be vizsgálatra.

Ha úgy látjuk, hogy az adott típus mégis csúszásmentes, akkor egy tapintással könnyedén megállapíthatjuk, hogy mire számíthatunk tőle.

Az R-skála esetében minél nagyobb a szám, annál magasabb minőségű darabról van szó. A Mozaikkerámiánál kapható csúszásmentes járólapokon biztonságban érezhetjük magunkat. Fontos tudni azonban azt is, hogy a magasabb számokhoz nehezebb takarítási folyamat is tartozik. Amennyiben tehát nincs szükség túl magas fokú megoldásra, akkor nem érdemes 10 felett számozott modellt választani.

Az egyes típusok felhasználása

- R9: Ezt általában lakások és családi házak esetében alkalmazzák, de irodában, rendelőben és iskolában is tökéletes lehet.

- R10: Az alábbi jelöléssel ellátott burkolatok már jók lesznek fürdőszobába, éttermi konyhákba és raktárakba egyaránt.

- R11: A mosodákban, tejüzemekben és hűtőkamrákban felhasználható típus.

- R12: Nagyon magas csúszásmentességet biztosítanak, így kiválóak ipari felhasználásra és húsfeldolgozókban egyaránt.

- R13: A legmagasabb fokú csúszásmentességet biztosítja, így még halfeldolgozóban és étolaj-finomítókban is használható.

A csúszásmentes burkolatok kínálata

A járólapok között számos típust és színt választhatunk, hiszen a Mozaikkerámia webáruházából rendelhet I. osztályú, beltéri felhasználásra alkalmas, fényes felületű, de még kék és barna színű változatot egyaránt. Egyes modellek ráadásul textil hatásúak is, így igazán stílusos és dizájnos fürdőszobát hozhatunk létre az otthonunkban.

Remek megoldás lehet továbbá a matt felületű, gres anyagból készült, kő hatású járólap is, aminek minősége 100%-ban olasz. Amennyiben pedig kedveljük az egyszerű és minimál stílust, akkor érdemes a textil hatású, bézs árnyalatú kivitelt választani, hiszen ez szinte bármilyen helyiségben megállja a helyét. A Lengyelországban gyártott termék pedig rendkívül minőségi, ami tartós megoldást jelent, így nem szükséges pár évenként lecserélni az egész burkolatot.