Csalóakadémia: így verik át az időseket a csalók (VIDEÓK)

Vissza a címlapra
Csalóakadémia: így verik át az időseket a csalók (VIDEÓK)

A különféle csalásoknak, átveréseknek bárki áldozatul eshet. A tapasztalat azt mutatja, hogy az áldozatok rendkívül széles körből kerülnek ki, létezik azonban egy különösen sebezhető réteg, ez pedig az idősek csoportja. Elsősorban nekik szól a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Csalóakadémia című filmsorozata.

A filmek szereplői Gáspár Tibor és Jéger Zsombor, akik a mestert és tanítványát alakítják. Gáspár Tibor, a rafinált öreg róka, az ifjú és ambiciózus, ám rutintalan segítőjét próbálja bevezetni a szakma rejtelmeibe.

Miközben a sorozatban az ifjú titán egyre jobban ráérez a műfajra, a nézők megismerhetik csalók leggyakoribb trükkjeit, végtelen kreativitását. A filmekben persze nem szerepelhet az összes ámítás és hazugság, amit bevetnek a bűnözők. A tanulság az, hogy a báránybőrbe bújt farkas bármikor megjelenhet az életünkben, de kellő óvatossággal, éberséggel elkerülhetjük, hogy megszabadítsanak értékeinktől.

Az idősekre a szokásosnál több bűnöző koncentrál, nagyobb rajtuk a nyomás, többen próbálják meg kihasználni jóhiszeműségüket, arra számítanak, hogy korukból fakadóan könnyebben átverhetőek másoknál. Ez talán így is van, ha felkészületlenül éri őket a csalók próbálkozása. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Csalóakadémia című filmsorozatában a tipikus elkövetési módokról, a piti bűnözők aljas trükkjeiről rántja le a leplet.

Az idős emberek védelmében, az áldozattá válásuk megelőzésében a legfontosabb szerepet a közeli hozzátartozók, rokonok, barátok kapják. Ők azok, akik segíthetnek tájékozódni, felkészíteni őket a filmekben is bemutatott helyzetekre. Egy gondos unoka, egy törődő rokon, figyelmes barát lehet a legnagyobb támasz a bajban. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács célja éppen ezért nemcsak az idős emberek tájékoztatása, hanem a család, a rokonok figyelmének felkeltése is.

FELTÉTLEN NÉZZÉK MEG MIND A 4 VIDEÓT !

A kamuzás alapjai - A csalók ezernyi trükkel próbálkoznak


Unokázás - A telefon csörög az éjszaka közepén, unokázós csalók a vonalban


Álruhában - A csalók sokszor jelennek meg az ajtónk előtt valamilyen álruhában


Tuti Helyek - Értékeit tartsa a padlóhoz vagy falba rögzített széfben!