Az EOLO hosszú múltja a hajógyártásban

Vissza a címlapra
Az EOLO hosszú múltja a hajógyártásban

Minden olyan hajó, ami Olaszországból származik, mind minőségében, mind dizájnjában külön kategóriát képvisel, függetlenül attól, hogy egy kis horgászhajóról vagy motoros jachtról beszélünk.

Az EOLO hajóit szintúgy a stílus, elegancia, kényelem, luxus és a precíz kivitelezés jellemzi.

Hajógyártás már a 70-es évek óta

1971-ben kezdődik az EOLO története, és az azóta elmúlt több mint ötven évben szakadatlanul újabb és újabb hajók gyártásával és tervezésével foglalkozott. Már a kezdeti időszakban is nagy hangsúlyt fektetett az újításokra. Az alapító, Signor Achille Fortunato üveggyantával kapcsolatos felfedezései átformálták a modern hajók képét.

Ezt az anyagot elsőként alkalmazta hajók alapanyagaként, mivel észrevette, hogy az akkoriban használt matériákhoz képest számos előnnyel rendelkezik. Ennek a munkásságnak köszönhető az első négy-öt 5 méteres hajótípust, amelyek kihasználták az üveggyantában rejlő lehetőségeket.

Az újításnak és a hajók magas minőségének köszönhetően évről évre nőtt a cég, és a 80-as évek alatt már évente 120 példányt értékesítettek. Ekkor jelent meg a méltán híres Alauna Girasole hajótípus, ami történelmi pillanat volt az iparág számára, ugyanis fordulópontot jelentett a nehéztestű hajótestek gyártási technológiájában.

A 25 LE és 70 LE típusok képviselték annak idején a legnehezebb, akár hét méter hosszúságot is elérő modelleket. Ezt a mérnöki teljesítményt pedig a felszín alatti, V alakú hajótest tette lehetővé. Így akár rakománnyal megpakolva és az 5 fős legénység jelenlétében is stabilan feküdtek a vízfelszínen.

Hol tartunk most?

Ahogyan évtizedekkel ezelőtt, az EOLO jelenleg is a hajógyártás élvonalát képviseli. Továbbra is fontosak a cég számára az új vívmányok és az innováció, és jelenleg 13 típus folyamatos gyártásával foglalkoznak. A modellek mindegyike csúcskategóriás, a típusok pedig egy szélesebb skálát fednek le.

A cégalapító továbbra is rendületlenül, naponta látogatja a gyárat, ezáltal személyesen ellenőrizve, hogy megfelelő minőségben készüljenek a hajók. Ez a szokás már negyvenhét éve képezi mindennapjainak a részét, és ugyan már utódjai végzik a vállalat vezetését, ezen ő nem tervez változtatni.

A hajómodellek

Jelenleg három kategóriában gyárt hajókat az EOLO. Angol kifejezésekkel élve, ezek az Open Line, Day Line, illetve a Cabin Line típusnak felelnek meg. Azok számára, akik nem jártasak ezen a téren, nem feltétlenül egyértelmű ezek jelentése, de az alábbiakban mindent megmagyarázunk.

Az Open Line nyitott szabadidő- vagy hobbihajók kategóriája, melyek nem rendelkeznek kabinnal. A Day Line esetében már találunk egy alacsony belmagasságú szükségkabint, de többnapos program esetére leginkább a Cabin Line ajánlott.

Ez utóbbi kényelmes kabinnal van felszerelve, ahol kényelmesen, az egész családdal együtt elfér az ember. A fekvőhelyek lehetővé teszik az alvást is, így akár napokig nem kell elhagyni a hajót.

A MultiYacht Group jelenleg az EOLO hajók egyetlen magyarországi értékesítője, így ha ezek közül a magas színvonalú, olasz tervezésű luxushajók közül megtetszett valamelyik, akkor rajtuk keresztül tudod beszerezni.