A pihenés már rövidtávon kifizetődik

Vissza a címlapra
A pihenés már rövidtávon kifizetődik

Soha nem volt annyira időszerű a pihenésre szánt idő megszervezése és tartalmas eltöltése, mint napjainkban. Az elmúlt két év járványhelyzete és karanténidőszakai rengeteg embert, családot megviseltek, melyek utóhatásait még ma is érezhetjük. Bőven van mit bepótolni mind testileg, mind lelkileg.

Nem elég a nyáron kivett egy-két hét szabadság, ha évközben ki sem látunk a munkakupac alól, és akár még hétvégéken is dolgozunk. Ha nem figyelünk oda, hogy rendszeresen pihenjünk, akkor annak érezhetőek meglesznek a különböző következményei, a betegségek és a kiégés.

Utazzunk el ősszel is!

Az Utazásszervező kínálatában megtalálható felnőttbarát szállodák gondoskodnak arról, hogy igazán meghitt, nyugodt, ugyanakkor tartalmas napokat, heteket töltsetek el együtt, távol a szürke mindennapoktól, a rohanó világ zajától. A változó piaci szokások és társadalmi igények életre hívták olyan szállodák megjelenését, ahol a nyugalom nemcsak a katalógusokban létező fogalom, hanem valóra vált álom.

Ezekbe a szállodákba szinte mindenhova csak 18 éven felüli vendégeket várnak, néhány szálláshely tesz kivételt, ahol már 16 éven felüliek is érkezhetnek. Ezek közül a szállodák közül jónéhány kifejezett hangsúlyt fektet a szerelemre és a párkapcsolatok minőségi megélésére, mindezt luxus körülmények között, minőségi feltételekkel.

Az aktív-passzív pihenés egyensúlya

Vannak, akik az aktív, és vannak, akik a passzív pihenést részesítik előnyben. Egyikkel sincs gond, ha feltöltik naptárjaikat mind a kétféle opcióval. Ez konkrétan egy nyaralás esetében azt jelenti, hogy ne töltsük minden időnket a tengerparton fekve, iktassunk be kirándulásokat is. A másik véglet pedig, ha valaki minden napra tervez valamilyen programot, és nem bír a pihenése alatt sem leállni. Ilyenkor két aktív nap között mindig kell lennie egy lustálkodós időszaknak is.

Az Utazásszervező felnőttbarát szállodái bőven adnak lehetőséget mindkét típusú kikapcsolódásra, mivel számtalan fakultatív programmal kedveskednek a hozzájuk érkezőknek. A passzív pihenés pedig egy csendes felnőttbarát szállodában eleve adottság.

Az egyedüllét feltöltő hatása

Fontos tisztán látni, hogy az egyedüllét nem egyenlő a magánnyal. Ha valaki egyedüllétre vágyik, akkor szeretne kicsit saját magára koncentrálni, saját vágyainak eleget tenni, kicsit feltöltődni, az "itt és most"-ra figyelni. Ez különösen fontos főleg az olyan embereknek, akik napjuk nagy részét mások igényeinek kielégítésére fordítják, akár a magán, akár a szakmai életben. Távol az otthonunktól és mások kívánságaitól végre át tudjuk gondolni, hogy mire is van mi magunknak szükségünk.

A mobiltelefon egy másfajta megközelítése

Ha már nem tudjuk teljesen félretenni a mobilunkat, akkor használjuk másképp. Ilyen lehet például, ha a GPS-t új tájak, városrészek, eldugott utcácskák felfedezésére használjuk. Az ismeretlen helyeken ért váratlan élmények, egy-egy önfeledt beszélgetés a helyiekkel mindig feltöltő erejű lesz. Ezeket a felejthetetlen találkozásokat is megörökítheted a mobiloddal, hogy hazatérve is visszaemlékezhess a legszebb, legizgalmasabb pillanatokra.