A legjobb szórakozás a szürke téli napokban

Vissza a címlapra
A legjobb szórakozás a szürke téli napokban

Vége az ünnepeknek, a mozgalmas és élménydús időszak után a többség vágyik a csendre és a pihenésre. Persze a gyerekek nagy része ezt merőben másként gondolja és várja, hogy a január unalmából valami új és érdekes szülessen.

De vajon mivel lehet feldobni ezt az időszakot, hogy kicsit kitörjünk a szürke, borongós és bekuckózós napokból? Maradj velünk, és próbáld ki tippjeinket!

Nem elég, hogy hideg van és csak kevés időt lehet a szabadban tölteni, jelenleg még a benti lehetőségek is meglehetősen korlátozottak. Éppen ezért szükség van kreativitásra és néhány jópofa játékra, hogy ne legyenek unalmasak az év első hetei.

Építőjátékok kombinációja

Gondolkodtál már azon, hogy miért kell külön kezelni a különböző építőjátékokat? Na jó, nem azt mondjuk, hogy ömlesztve tároljátok egy nagy dobozban, de miért ne lehetne ötvözni őket? Tehát mondjuk egy LEGO farmot miért ne lehetne egy Duplo állatkert mellé építeni? Sőt egy kis Geomag házikó vagy épp puha Clemmy kockákból készült torony is helyet kaphatna mellette.

De ha van egy jó kis vonatszett is valahol a gyerekszobában, amiből egy takaros kis állomás építhető, akár az is tehet egy kört az építmények körül. Ezekből már egészen nagy terepasztal készülhet, de ha még nagyobbra vágyik a gyermeked, annak sincs akadálya, hiszen néhány kartondoboz vagy épp wc-papír guriga remek garázs lehet a kisautói számára.

Persze te lehet, hogy nem repesel az örömtől, hogy a fél szoba bánja, de hidd el, megéri az a kis csend, amikor majd nem lehet kirobbantani a képzeletéből, ahova a fenti terepasztal repíti.

Társasjátékok és karácsonyi ajándékok

Ha túl hosszúnak tűnik a hétvége, akkor egy kis társasjáték ki tud segíteni, hogy gyorsabban teljen az idő. Tudod, hogy milyen jól lehet szórakozni néhány villámkvízzel? A legjobbak ezek közül az Itt van a nyelvemen! vagy a Villámválasz, melyek a gyorsaságra építenek, így mindenkinek igazi kihívás is egyben. Ha inkább egy kicsit elmélyülnétek a játékokban, akkor a Monopoly bármelyik, gyerekeknek szánt kiadása jó választás lehet.

Minden játék ki van bontva, amit karácsonyra kapott a gyermek? Ha nem, akkor ideje azokat is felavatni, hiszen így duplán örülhet a szerzeménynek. Azért is jó választás, ha néhány játékot nem azonnal próbálnak ki, mivel abban az élménydömpingben kevésbé tudnak egy-egy dologra koncentrálni, így elvesznek a különböző impulzusok. Ismerjétek meg alaposabban az új játékokat, végre van idő arra, hogy elmélyüljetek egyik-másik tevékenységben.

Az év eleje egyik leginkább várt eseménye a gyerekek szemszögéből a farsang. Ha már tudja, mi szeretne lenni, akkor lehetőleg amit nem muszáj, ne vásároljatok meg, hanem készítsétek el az otthoni lehetőségek alapján. Ezzel nem csak egyedülálló jelmezek készülnek, de sokkal jobban fog hozzá kötődni a gyermek, hiszen a ti munkátok van benne.