Újabb színházi bemutató Kecskeméten: Liliomfi

Vissza a címlapra
Újabb színházi bemutató Kecskeméten: Liliomfi

Szigligeti Ede - Mohácsi testvérek Liliomfi című zenés népszínművét 2019. október 4-én mutatják be be Kocsis Pál rendezésében a Kelemen László Kamaraszínházban. (A képgaléria fotóit Walter Péter készítette.)

Szigligeti Ede leghíresebb művét, a Liliomfi című társadalmi vígjátékot 170 évvel ezelőtt mutatták be. Az életrajzi ihletésű, szövevényes mesében a feltartóztathatatlanul érkező, elsöpörhetetlenül letelepedő, megmásíthatatlan természetű szerelem mellett megmutatkozik „a magyar vándorkomédiások életének egy nyomorúságos és káprázatos fejezete; az a kor, melyet meghatottan úgy emlegetünk: a magyar színészet hőskora."

A helyzet- és jellemkomikumban, nyelvi humorban bővelkedő, megzenésített versekkel és tánccal dúsított előadás sikerének védjegye, hogy az eredeti szöveg a Mohácsi-testvérek által újragondolt verzióját a nagysikerű Vérnász rendezője, Kocsis Pál állítja színpadra, a zeneszerző Rozs Tamás. A kor legtehetségesebb színésze, a nők bálványa és csábítója, Liliomfi szerepében Koltai-Nagy Balázs, a hű barát és színésztárs, Szellemfi Szemenyei János, a tehetséges Mariska időnként férfi jelmezben, máskor alsószoknyában Trill Beatrix e.h., a Jóisten segítségével megözvegyült, szigorú atya és vajszívű gyámatya Szilvai professzor szerepében Sirkó László, a színészet és Liliomfi irányába olthatatlan affinitás által orientált nevelőnőt, Kamilla kisasszonyt Csombor Teréz alakítja.

„Hódolva a dicső művészet magasb hatalminak éljenzaj és örömkiáltás és tapsok hangzanak. De a zajongó nép között áll az ifjú mereven, érzeményi zavarának nyelvet, szót hol vegyen? Egy új világ nyílik szívében, egy új édenvilág. És benne lángoló szerelme az illatos virág." (Petőfi Sándor: Szín és való)

Galéria (11 kép)

Összes kép letöltése