Újabb online színházi közvetítés: Ballada a 301-es parcella bolondjáról

Vissza a címlapra
Újabb online színházi közvetítés: Ballada a 301-es parcella bolondjáról

Ha kedd, akkor Kecskemét címmel indított online közvetítés sorozatában a Ballada a 301-es parcella bolondjáról szóló példázatot közvetíti a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház április 21-én, kedden este 7-kor.

A felnőttek szóló előadások között elsőként az Illatszertár című romantikus komédiát láthatták a nézők, akik rekordszámmal vettek részt az első online közvetítésen. A tavaly szilveszterkor debütált háromfelvonásos vígjátékot közel kétezren nézték saját nappalijukban.

A gyerekeknek most szombaton, 18-án, 11 órakor tűzi műsorára másodjára a Péter és a farkas című zenés mesejátékot a teátrum, ugyanis a nagy érdeklődésre való tekintettel - a nézők szavazatai alapján-, egy délelőtti alkalommal is megtekinthető lesz az előadás.

Az online közvetítések folytatódnak, minden előadás elérhető lesz a színház Facebook oldalán, YouTube csatornáján, és a www.kecskemeti.hu weboldalon is.

Ajánló a Ballada...elé:

El kell-e mondani egy történetet, amit tulajdonképpen nem lehet elmondani? Úgy biztosan nem lehet, ahogy megtörtént, mert egy olyan árnyék vetül rá, ami több veszélyt is jelenthet.

És mert nem bírja el a szív...

Valamiért mégis el kell mondani.

Megpróbálta Schwajda György, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház pedig megpróbálta színre vinni. Az október 23-i ünnepi díszelőadáson és premieren óriási közönségsiker fogadta ezt az erősen tabudöntögető előadást. Azóta is töretlen népszerűséggel játszotta a színház a darabot, egészen március közepéig...

A 301-es parcella bolondja a rendőri hivatásának csúcsán lévő ügynök, akit képességei arra ítélnek, hogy értelmi fogyatékost játszva, megfigyelje az oda temetettek látogatóit.

Történik mindez három évtizeddel a rendszerváltoztatás előtt. Létezik-e nemesebb cél, mint hogy sírok felett bizonyíthassuk a rendszer iránti hűségünket? Akkoriban úgy tűnt, nemigen.

A kegyelet és a Rend közötti örök ellentét, Cseke Péter színpadi megfogalmazásában, többek között, ezt a kérdést veti fel.

Játsszák:

a Bolond KŐSZEGI ÁKOS

a bolond Barátja HEGEDŰS ZOLTÁN

a bolond Élettársa BOGNÁR GYÖNGYVÉR

a bolond Anyja CSOMBOR TERÉZ

a bolond Felesége CSAPÓ VIRÁG

a bolond Fia ARADI IMRE

a bolond Menye DANYI JUDIT

a bolond Unokája KOLTAI-NAGY BALÁZS

Az író SIRKÓ LÁSZLÓ

a bolond árnyai

A cvikkeres KÖRTVÉLYESSY ZSOLT

A katona FARKAS ÁDÁM

Az öreg VÁRY KÁROLY

A lakkcipős NAGY PÉTER JÁNOS e.h.

A görög D. VARGA ÁDÁM e.h.

A kulák SZABÓ CSABA

Továbbá:

CSITÁRI TAMÁS

KURUCZ BALÁZS

SZABÓ DÁNIEL

Díszlet-és Jelmeztervező SZLÁVIK ISTVÁN

Dramaturg VEREBES ERNŐ

Zeneszerző ÁKOS

Játékmester SZEGVÁRI JÚLIA

Súgó BA ÉVA

Ügyelő CSITÁRI TAMÁS

Rendezőasszisztens SIRKÓ ANNA

Rendező CSEKE PÉTER