Több helyen lesz meglepetés szerenád Kecskeméten

Vissza a címlapra
Több helyen lesz meglepetés szerenád Kecskeméten

Figyeljen, mert lehet, hogy pont az Ön ablaka alatt csendülnek fel a klasszikus zene dallamai az elkövetkezendő hetekben. Mint korábban megírtuk, április 22-től 11 megyében, több mint 120 meglepetés koncerttel ajándékozza meg a Filharmónia Magyarország a zeneszeretőket, közel hozza a zenét az otthonokba is, az ablakok alá, de online is naponta frissülő zenei érdekességekkel készül.

A Kultúráért Felelős Államtitkárság kezdeményezésére, tavaly október 1-jén, a Zene Világnapján indult útjára a Térzene program, melynek célja, hogy minél több emberhez elérjen a klasszikus zene varázsa. Az eredeti tervek szerint parkokban, zenei pavilonokban szólalt volna meg a muzsika. A most útjára induló meglepetés mini koncertek a Térzene átgondolt, a vírushelyzetre koreografált verziója.

Koncert a kényelmes kanapéról, a balkonról akár egy pohár borral a kézben? Esetleg ebéd közben? Akár mezítláb? A program lényege eljuttatni az emberekhez a klasszikusokat szórakoztatásképp úgy, hogy senkinek se kelljen kimozdulni otthonából. Olyan köztereken csendülnek fel dallamok, amelyeknek környezetéből jól látható és hallható lesz a produkció. Az emberek az ablakokból, erkélyekről, lakásokból, balkonokról, házak kertjeiből lehetnek részesei a zenei élménynek. Az elkövetkezendő hetekben több mint 120 meglepetés koncertet hallhatnak 11 megyében a Filharmónia Magyarország szervezésében.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. közötti együttműködésnek köszönhetően városunkban is felcsendülnek a dallamok az alábbi helyszíneken és időpontokban: