TérZene program Kecskeméten

Vissza a címlapra
TérZene program Kecskeméten

A pandémiás helyzethez alkalmazkodva Filharmónia Magyarország szervezésében megvalósuló Térzene Program is átalakult, sarokkoncerté változva valósította meg eredeti célját. A villám-koncertek a vártnál is népszerűbbek voltak, így a meglepetés szerenádok folytatódnak Kecskeméten is. A koncert helyszíne a főtér "Tér a térben" területe.

Június 12. 17:00

Kéméndi Trió

Kéméndi Tamás - harmonika

Pecze Zsófi - ének

Solymosi Péter - trombita"

Kéméndi Tamás szóló műsorában számos klasszikus zenei csemege, jazz- és világzenei feldolgozás kerül bemutatásra. A legismertebb virtuóz harmonikadarabok mellett, más hangszeres művek, valamint saját dalok is szerepelnek a repertoárjában.

A magyar népzene mellett számos ország zenei világát mutatják be. Délszláv, spanyol, francia, német dallamok szólalnak meg eredeti nyelven, valamint a harmonika világára jellemző instrumentális zeneművek.

Solymosi Péter a Pannon Filharmonikusok szólamvezető trombitaművésze és Kéméndi Tamás harmonikaművéssszel közös műsora a könnyed komolyzenétől, a filmzenén át, egészen a virtuóz hangszeres műveikig terjed. Olyan ismert zeneművek találhatók a repertoárukban, mint Grigoras Dinicu Pacsirtája, Hora staccatoja, Astor Piazzolla Libertangója, Ave Mariája vagy a Macskafogó című rajzfilm ""trombitás"" betétdala.

Június 19. 17:00

5Spirit fúvósötös

Öt lélek találkozása a véletlennek köszönhető, mint ahogy az öt különböző fúvós hangszer is megtalálja egymást, ha van egy közös „dallam". A 2014-ben alakult együttes tagjai hangszeres szólisták, a saját hangszerük professzionális zenészei. Az ifjúságnak szóló hangverseny-sorozatokkal harmóniát keresnek, az esküvőkön, rendezvényeken megszólaló muzsikájukkal az összetartozás élményét árasztják: „a zene az kell, mely körülölel".

Tagjai: Szilágyiné Pichler Dóra - fuvola, Murin Roman - oboa, Vadász Katinka- klarinét, Szilágyi Lajos - kürt, Szántai Csaba - Fagott