Temesvárra tart az Aurin

Vissza a címlapra

A kecskeméti Kodály Iskola Aurin Leánykara 2019-ben ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. Van mire emlékezni: 20 év alatt 32 nemzetközi versenyen 24 első helyezést értek el! A jeles alkalomból jubileumi koncertet adnak Kecskeméten, és számos nemzetközi turnét is szerveznek.

A jubileumi év nyitányaként indult május 23-án Temesvárra a leánykar 46 ifjú énekese Durányik László Kodály- és Csokonai díjas karnagy vezetésével.

A Temesvár polgármestere, a Nemzeti Művészeti Főiskola és a Konzervatórium által támogatott 4. VOX MUNDI kortárs zenei nemzetközi kórusfesztiválra a rendezvény sztárvendégeként hívta meg a rendező Kratima Kulturális Egyesület az Aurin leánykart. (Így a korábban itt közreműködő Szófiai Rádió Gyermekkórusa, a Bukaresti Rádió Gyermekkórusa, a nyíregyházi Cantemus - Pro Musica kórus által meghatározott művészi színvonalon kell teljesíteniük.)

Idén hat román kórus mellett a finn Tapiola és a magyar Aurin koncertezik a temesvári főiskolán, a Nemzeti Színházban, templomokban és az Unirii tér szabadtéri rendezvényén. Vasárnap a magyar kórus a Temesvár-Erzsébetvárosi „Jézus Szíve" plébániatemplom miséjén szolgál, majd rövid koncertet is ad.

A rendezvénynek idén is van jótékonysági célja: a Vox Mundi Gála bevétele a MagiCAMP projektet támogatja, amely nyári táborokat kínál az onkológiai betegségekkel küzdő gyermekek számára. E cél támogatása mellett a kórusnak nagyon fontos a Kodály-módszer eredményeinek bemutatása és a magyar kóruskultúra iránti figyelem felkeltése is. Minden esély megvan rá, hogy sikeres bemutatkozásukkal ezt is elérik a kecskeméti leányok.