Pozitív lett a kecskeméti színház egyik szervezési munkatársának Covid tesztje

Vissza a címlapra
Pozitív lett a kecskeméti színház egyik szervezési munkatársának Covid tesztje

A Kecskeméti Nemzeti Színház egyik szervezési munkatársának, - aki a színház egy elkülönített részlegén dolgozik-, tesztje pozitív lett. Erről tegnap kora este kapott értesítést a dolgozó, akinek tünetei a hétvégén jelentkeztek, ezért a munkát a héten már nem kezdte meg.

Ezért, a színház vezetősége megtette a megfelelő intézkedéseket. A közvetlen kollégák önkéntes karanténba vonultak és jelenleg folyik a tesztelésük. A helyiségben szerdán hajnalban fertőtlenítést végeztek. A jegypénztár jelenleg a Kelemen László Kamaraszínházban üzemel tovább, a megszokott nyitvatartás (hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között) szerint.

A színház munkatársai továbbra is az érvényben lévő szabályok betartása mellett vehetik fel a munkát. Maszk használata kötelező, érkezéskor testhőmérsékletet mérnek és kézfertőtlenítőt használnak. A nézőtérre és a színpadra beszerelt légsterilizáló készülékek továbbra is üzemelnek, hogy a nézők biztonságos környezetben élvezhessék az előadásokat.


A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház, Légy jó mindhalálig című előadása a mai napon, 2020. november 4- én elmarad.

Az előadás 2020. november 11-én és 12-én kerül pótlásra, mellyel kapcsolatban a Színház szervezői egyeztetnek a bérlettel/jeggyel rendelkező Nézőkkel.

„A következő két napban felkészítjük a Színházat arra, hogy a Kormány által kiadott és érvénybe lépett rendeleteknek megfelelően tudjuk biztosítani a nézőteret a Közönség számára. Péntektől várjuk a nézőinket. – mondta el Cseke Péter direktor.

A nézőtéren egy szék elfoglalása után két üres székhelyet kell tartani, tehát minden harmadik széken lehet ülni. A kiadott rendelet alapján egy háztatásban élők sem ülhetnek egymás mellett. Minden esetben tartani kell a 1,5 méter távolságot. A páholyokban a székek átmozgatásával tudják biztosítani a megfelelő távolságot.

Hogy a megvásárolt bérletek és jegyek alapján a valamennyi Néző számára biztosítani tudják a darabok megtekintését, az előadásokat a foglaltság függvényében duplázzák. Így előfordulhat, hogy a megvásárolt jegyhez/bérlethez képest másik napon tudják megnézni az előadást, de mindenki számára biztosítják a lehetőséget.

Az átszervezésekkel kapcsolatban a színház szervezése minden bérletes és jegyes Nézővel felveszi a kapcsolatot telefonon, vagy e-mailen. Amennyiben, valaki nem hagyott elérhetőséget, kérik, hogy a 06 76 501-174 es telefonszámon keressék fel a szervezést.

Valamennyi eddig bevezetett óvintézkedés továbbra is érvényben marad a Kecskeméti Teátrumban. Érkezéskor hőmérést végeznek és kötelező a kézfertőtlenítés. A maszkot továbbra is szükséges viselni az előadáson is. A büfé két helyszínen szolgálja ki a látogatókat a tömeg elkerülése érdekében. A nézőtérre és a színpadra beszerelt légsterilizáló készülékek továbbra is üzemelnek, hogy a Nézők biztonságos környezetben élvezhessék az előadásokat.

„Az intézkedések betartása mellett a Társulat és a dolgozók egy családként, fegyelmezetten élik meg a mindennapokat annak érdekében, hogy a Színház kapui nyitva maradhassanak. Rendkívül büszke vagyok rájuk, hogy ekképpen is kimutatják felelősség vállalásukat egymásért és a Nézőkért” – tette hozzá az igazgató.