Néptánctalálkozó a Móra iskolában

Vissza a címlapra
Néptánctalálkozó a Móra iskolában

Közel háromszáz diák ropta a táncot március 5-én, kedden délután a Móra Ferenc Általános Iskola tornacsarnokában. A Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola tagintézménye immár hagyományosan rendezte meg a Városi Néptánctalálkozót.

Az eseményen a városvezetés, illetve az iskolafenntartó képviseletében részt vettek Zsámboki Anna a Kecskeméti Tankerületi Központ tankerületi igazgatója, Finta Zita, a Neumann János Egyetem kancellárja, Lévai Jánosné, Leviczky Cirill, Bogasov István, Hörcsök Imre és Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselők, valamint Kovács János Kecskemét Megyei Jogú Város Roma Települési Nemzetiségi Önkormányzatának képviselője.

A program a Kecskemét Néptáncegyüttes Parázs csoportjának bemutatójával indult, amelyet az ekkor még a közönség soraiban ülő, és fellépésükre váró kis táncosok is nagy érdeklődéssel figyeltek.

A felnőttek produkciója után Kecskésné Marthi Mariann tagintézmény vezető köszöntötte a vendégeket, majd a gyermektáncosok következtek.

A Városi Néptánctalálkozón bemutatott produkciók nemcsak szórakoztatták a közönséget, hanem több esetben felelevenítették nemzeti kultúránk rég elfeledettnek hitt hagyományait is. Az idei találkozón a következő óvodák és iskolák vettek részt: a Cegléd Táncegyüttes Bogolya csoportja, a Ceglédi Református Általános Iskola Gézengúz és Sipegő csoportja, a Nyársapáti Általános Iskola, a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Művészeti Iskola 3.z. osztálya, a Ménteleki Általános Iskola Gyöngyszem csoportja, az Arany János Általános Iskola Csicseri csoportja, a Forradalom utcai óvoda Aranymálinkó csoportja, a Lánchíd utcai Sport Általános Iskola LánchídRózsák csoportja, és a Hírös Néptánc Tanoda Botorka csoportja.

Galéria (58 kép)

Összes kép letöltése