Népi játék-, és gyermektánc találkozó Hetényegyházán

Vissza a címlapra
Népi játék-, és gyermektánc találkozó Hetényegyházán

Kecskeméti óvodák néptánccsoportjai léptek fel 2024. március 1-jén, pénteken a Pajtás Utcai Óvoda által rendezett Népi játék és gyermektánc találkozón. Hetényegyházán a Kálmán Lajos óvodához tartozó Pajtás Utcai Óvoda minden évben megrendezi a találkozót, mely idén is nagy sikert aratott. (Fotók: Vincze József)

- Hagyományos rendezvényünk 2000-ben indult, és kezdettől az a célunk hogy a hagyományokat, néptáncokat, népi játékokat felelevenítsük, népszerűsítsük, illetve megőrizzük - mondta a megnyitón Dakó Csilla óvodavezető. - A természet lábakat ad nekünk, a művészet pedig megtanít használni. Ez a gondolat a mai találkozónk mottója. Jó látni, hogy ilyen sok kisgyerek szereti a néptáncot.

A mostani találkozón nyolc óvoda mintegy száz kis néptáncosa lépett fel. Dakó Csilla szerint mindenki nyertes, hiszen a lényeg az volt, hogy megmutathassák magukat a csoportok. A néptáncfesztiválon Kecskemét városvezetése képviseletében jelen volt Engert Jakabné, Kecskemét alpolgármestere is, valamint dr. Papp Zoltán (Fidesz-KDNP) hetényegyháza önkormányzati képviselője, aki megnyitotta, beszédében pedig méltatta a találkozót és annak szervezőit.

A köszöntőket követően Molnár Máté és Molnárné Rőfi Renáta, a Kecskemét Táncegyüttes tagjai rövid bemutatót tartottak, majd a gyermekcsoportok léptek fel. A találkozót össztánccal zárták.

A zsűri tagjai Csík János Kossuth díjas népzenész, a Csík zenekar alapító tagja, valamint Csík Jánosné Ferencz Katalin és Vajda Rudolf, a Móricz Zsigmond Általános Iskola pedagógusai voltak.

Galéria (72 kép)

Összes kép letöltése