Művészeti életpálya elismerésben részesült Pál Attila és Sirkó László

Vissza a címlapra
Művészeti életpálya elismerésben részesült Pál Attila és Sirkó László

Kimagasló művészeti tevékenységéért, valamint a felépített életmű létrehozásért Művészeti életpálya elismerésben részesültek Pál Attila és Sirkó László, a kecskeméti Katona József Színház örökös tagjai.

Az emberi erőforrások minisztere 2016-ban határozta el, hogy a magyar alkotók számára művészi életpálya elismerést fog alapítani. A művészek azóta egy országos szakmai szervezet ajánlásával kerülhetnek be a programba, s kizárólag azon alkotók számára ítélik meg azt, akik nem részesültek szakmai állami kitüntetésben. Az egy évre szóló, havi életjáradékkal járó elismerésről Fekete Péter államtitkár úr értesítette a művészeket.

„Ez a két elismerés is azt mutatja, hogy a hamarosan nemzeti színházzá váló intézményünkben kiváló művészi munka folyik. Nemcsak a nézők felől érkező szeretet és rajongás az, ami méltatja kollégáimat, hanem országos szinten is respektálják a színházunkban felépített és megvalósult, színvonalas pályafutásokat" - mondtal Cseke Péter, a kecskeméti színház igazgatója az örömhírt kommentálva.