Megnyílt Dunszt István grafikai kiállítása a Refiben

Vissza a címlapra
Megnyílt Dunszt István grafikai kiállítása a Refiben

Dunszt István grafikai kiállításának megnyitóját tartották 2019. december 16-án, hétfőn 17 órakor a Kecskeméti Református Gimnázium félemeleti aulájában. A kiállítást Szappanos István festőművész nyitotta meg.

Dunszt István nyugalmazott középiskolai testnevelő tanár, edző. Pacsán született 1945. január 18-án. Általános iskoláit Kecskeméten végezte: az első hat osztályt Kodály Iskolásként, a hetediket és a nyolcadikat az Országos Nevelőintézet diákjaként. Ezt követően a Katona József Gimnázium ének-zenei tagozatos osztályának tanulója lett.

Az érettségi bizonyítvány megszerzése után a Képzőművészeti Főiskolára sikertelenül felvételizett, ezért két évig az Aranyhomok Szállodában londinerként dolgozott.

1965-től a Magyar Testnevelési Főiskolán folytatta tanulmányait, ahol tanári és úszóedzői diplomáját 1969-ben vette át. Tíz évvel később a TF Edzőképző Intézetében röplabda szakedző végzettséget is szerzett.

Tanári pályafutását 1969-ben egykori alma materében, a Kodály Iskolában kezdte, majd 1973-tól a Közgazdasági Szakközépiskolában, 1991-től pedig a Kecskeméti Református Gimnáziumban tanított. 2011-ben ment nyugdíjba.

A kecskeméti női röplabda létrehozása az ő nevéhez fűződik. A női csapatot NB I-be vezette, utánpótlás együtteseivel az Országos Ifjúsági Kupában, illetve középiskolai bajnokságokban bajnoki címeket nyert. Rövid ideig a magyar ifjúsági válogatott munkáját is irányította. Kimagasló sportvezetői tevékenységéért 2003-ban Kecskemét Város Sportjáért Díjjal, 2011-ben Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel jutalmazták. A Kodály Iskola a zenét, a nevelőotthonban Palkó József szakköri foglalkozásai a képzőművészetet szerettették meg vele. A muzsikálás és a rajzolás mint kedvtelés egész életét végigkíséri, gazdagítja. (hirosnaptar.hu)

Galéria (32 kép)

Összes kép letöltése