Kecskemét is kiállítja - Városi Kulturális Gálaest 2024

Vissza a címlapra
Kecskemét is kiállítja - Városi Kulturális Gálaest 2024

Az elmúlt évek sikerei után a Városi Civil Kerekasztal (VCK) idén is megrendezi a civil szervezetek nagyszabású bemutatkozását. A rendezvényre február 12-én, hétfőn 18 órakor a Hírös Agóra színháztermében kerül sor.

A több, mint száz szervezetet összefogó VCK lehetőséget kíván biztosítani a legjobb kecskeméti együttesek és előadók részére a bemutatkozásra. Az előzetes jelentkezések alapján a kiválasztást és a műsor összeállítását a Kecskemét Kultúrájáért Alapítvány vállalta.

A résztvevők köre a fiataloktól a nyugdíjas korosztályig terjed. Így láthatja majd a közönség többek között az énekesnő Balog Brigit, a Bólyai János Gimnázium nagy sikert arató musical csoportját és Szekér Annát a Zeneakadémia utolsó éves operaénekesét. Bemutatkozik a Kodály Zoltán Vegyeskar, a Hírös Barackvirág Táncsoport és Kovács János magyarnóta énekes is. A könnyűzenei együtteseket a Swing & Gatsby duója (Horváth Antónia és Nagysolymosi Gábor), a Spreading Formation és a Bor'la Bor Együttes képviselik.

A Gálaest egyben igyekszik meghívni a legkiválóbb kecskeméti művészeket is. Így idén elfogadta a díszvendégi felkérést Szilágyi Áron dorombművész, a Kecskeméti Fesztivál Kórus és - közkívánatra - Csík János és a Mezzo.

A mindenki számára elérhető 2000 forintos támogató belépőhöz a Máltai Szeretetszolgálatnál lehet hozzájutni.