Jubileumi operagálán köszöntötték a 30. éves Magyar Máltai Szeretetszolgálatot

Vissza a címlapra
Jubileumi operagálán köszöntötték a 30. éves  Magyar Máltai Szeretetszolgálatot

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat megalakulásának 30. évfordulója alkalmából Gálahangversenyt rendeztek 2019. június 17-én, hétfőn este a kecskeméti Katona József Színházban. Az eseményen - melyen elismerések átadására is sor került - részt vett Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület elnöke és Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere is. (Fotók: Szemereyné Pataki Klaudia facebook)

„Erős és egyenes jellem, alázat, elkötelezettség, emberség, empátia, önzetlenség. Talán ezek a legfontosabb értékek, amelyekkel rendelkeznie kell mindazoknak, akik a Máltai Szeretetszolgálat munkáját segítik, immár 30 éve. Példaértékű az a munka, amelyet ellátnak akár a rászoruló családok, idősek vagy hajléktalanok esetében. A város pedig jó szívvel nyújt támogatást mindehhez, hiszen a szervezet nemes céllal és hatékonyan gazdálkodik" - írta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat megalakulásának 30. évfordulója alkalmából közösségi oldalára Kecskemét polgármestere.

Az operagála szinte egyedülálló élményt nyújtott a résztvevőknek. A színpadon több mint 150 énekes és művész muzsikált együtt. Az est házigazdája Sirkó László Príma-Primissima díjas színművész volt. A hangversenyt Dömötör Zsuzsa karmester vezényelte.

A hangverseny főszereplői kiváló énekművészek voltak: Ádám Zsuzsanna szoprán, Vizin Viktória mezzoszoprán, akik a város szülöttjei. Ismét köszönthette a közönség Otokar Kleint Szlovákiából és Kelemen Zoltánt az Operaház tagját bariton szerepekben.

Közreműködött a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, a kórusrészletek előadói pedig a Nemesszeghy Márta Vegyeskar, a Sherzo Kamarakórus és a Bólyai János Gimnázium kórusa voltak.

Az Operagála első részében részletek hangoztak el Erkel Ferenc operáiból és Kodály Zoltán daljátékaiból. A hangverseny második felében pedig felcsendültek Vincenzo Bellini és Giuseppe Verdi - a bel canto kiváló mestereinek legnépszerűbb dallamai, a Norma, a Traviata, a Trubadur és Rigoletto című dalművekből.

Galéria (9 kép)

Összes kép letöltése