Jubileumi operagála a Katona József Színházban

Vissza a címlapra
Jubileumi operagála a Katona József Színházban

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat megalakulásának 30. évfordulója alkalmából szeretettel és tisztelettel meghívja és várja a kecskeméti operarajongókat Gálahangversenyére június 17-én, hétfőn 18.30 órára a Katona József Színházba.

A hangverseny főszereplői kiváló énekművészek: Ádám Zsuzsanna szoprán, Vizin Viktória mezzoszoprán, akik a város szülöttjei. Ismét köszönthetjük Otokar Kleint Szlovákiából és Kelemen Zoltánt az Operaház tagját bariton szerepekben.

Közreműködik a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, a kórusrészletek előadói: a Nemesszeghy Márta Vegyeskar, a Sherzo Kamarakórus és a Bólyai János Gimnázium kórusa.

Ez az operagála szinte egyedülálló élményt kínál a résztvevőknek: pl. a színpadon több mint 150 énekes és művész muzsikál együtt.

Az est házigazdája Sirkó László Príma-Primissima díjas színművész. A hangversenyt Dömötör Zsuzsa karmester vezényli.

Az Operagála első részében részletek hangzanak el Erkel Ferenc operáiból és Kodály Zoltán daljátékaiból. A hangverseny második felében felcsendülnek Vincenzo Bellini és Giuseppe Verdi - a bel canto kiváló mestereinek legnépszerűbb dallamai, a Norma, Traviata, a Trubadur és Rigoletto című dalművekből.

A hangversenyre támogatói jegyet lehet igényelni a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Dél-Alföldi Régiójának központjában: Kecskemét, Hoffmann J.u.11.sz.alatt (információ: Rémán Csongor, 06-30/321-3503).