Jótékonysági előadás egy értékes hangversenyzongoráért

Vissza a címlapra

Jótékonysági előadást rendeznek egy értékes hangversenyzongora megvásárlásáért a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium javára a Hírös Agóra Kulturális Központban. A 2018 április 25-én rendezett  kiváló hangversenyre már megvásárolhatók a jegyek. Támogassuk a tehetségeket!

A jótékonysági hangverseny annak a több mint 20 évvel ezelőtt elindított hangversenysorozatnak a részét képezi, melyet hagyományteremtő szándékkal szervezett meg a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar. A színpadra lépő szólisták minden évben a KODÁLY ISKOLA ZENEMŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUMÁNAK kiemelkedő tehetségű növendékei, akik országos és nemzetközi szinten is hírét viszik az intézményben folyó színvonalas zeneoktatásnak.

Szólisták: A Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium tehetséges növendékei

Közreműködik: A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, vezényel: Gerhát László

Fővédnök: Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere

A 2018. április 25-én, 19 órakor megrendezésre kerülő hangversenyre már megvásárolhatók a jegyek.

A koncert helyszíne: Hírös Agóra Kulturális Központ.

Jegyrendelés IDE kattintva!

* A Jótékonysági Hangversenyen fellépnek: Bristyán Jázmin, Ella Dorottya, Hencz Ráhel, Károly Barna Zsolt, Lei Olivér, Nagy Dániel, Ortan Vivienne, Tóth Boglárka

A Kodály Zoltán Ének-zenei Iskola régi vágya, hogy az ifjú zongoraművész növendékei versenyekre illetve koncertekre való felkészülését egy hangverseny zongora segítse. A zongora beszerzése azonban megterhelné az iskola amúgy is szűkös költségvetését. Ezért is döntött úgy a társadalmi szerepvállalásban jeleskedő Phoenix Mecano Kecskemét Kft., hogy főtámogatóként, a Hírös Agórával együttműködve jótékonysági koncertet szervez, melynek nemes célja támogatás gyűjtése a hangverseny zongora vásárlásához. A koncerten a Kodály Iskola zeneművészeti szakgimnáziumának kiemelkedő tehetségű növendékei lépnek fel és közreműködik a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, Gerhát László vezényletével. A hangversenyen befolyt összeg az iskola tehetséges diákjainak támogatását illetve hangszerállományának fejlesztését célul kitűző Kodály Iskoláért Alapítványba kerül befizetésre és azon keresztül kerül felhasználásra.

Phoenix Mecano Kecskemét Kft. társadalmi szerepvállalása

A gépipari és elektronikai termékeket gyártó, mintegy 1000 főt foglalkoztató Phoenix Mecano Kecskemét Kft. hosszú évek óta hozzájárul Kecskemét kulturális életének fejlődéséhez, számos közéleti esemény mecénása. A cég megkülönböztetett figyelmet fordít az oktatási intézményekre, támogatja az ott folyó magas szintű szakmai munkát és annak feltételeinek javítását. A vállalat vezetése szívügyének tekinti a tehetséges fiatalok felkarolását, pályájuk végigkövetését, segítését. A vállalat több alkalommal is nyújtott anyagi támogatást a Kecskeméti Kodály Iskoláért Alapítványnak kórusok utaztatásához, tehetséges diákok képzéséhez, az iskolát népszerűsítő kiadványok készítéséhez.