Hajléktalanból lett elismert festőművész - Bakos Tamás kiállítása Nagykőrösön

Vissza a címlapra
Hajléktalanból lett elismert festőművész - Bakos Tamás kiállítása Nagykőrösön

Bakos Tamás festőművész kiállítása nyílt meg Nagykőrösön az Arany János Kulturális Központ Rácz József Galériájában. (Fotók: Vincze József)

Bakos Tamás Nagykőrösön született, itt élte gyermekkorát, itt tanult és itt ébredt fel benne a rajz, a festészet iránti lelkesedése is. A sors úgy hozta, hogy Budapestre került, ahol 13 éven át hajléktalanként élt úgy, hogy még a hozzátartozóinak sem sikerült fellelniük. Volt, hogy nagyon megverték, volt, hogy meglőtték, de Tamás ezalatt az időszak alatt is folyamatosan festett.

Mégpedig bármire, amit szemetesekben, a lomtalanításokon használhatónak talált: kartonokra, falemezekre... Ezeket időnként fillérekért eladta, hogy festéket vásárolhasson. Testvére Anna végül a Szabolcs utcai hajléktalankórházban talált rá és Tamás története mesébe illő és szinte hihetetlen fordulatot vett. Azóta fedél van a feje fölött és művésznek ismerik el. 2014-ben volt az első kiállítása Bécsben.

A nagykőrösi kiállítást Juhász Nándor a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ igazgatóhelyettese nyitotta meg. A tárlat 2019. szeptember 6-ig látogatható az intézmény Rácz József Galériájában.

Galéria (31 kép)

Összes kép letöltése