ÉZI-ÁZI közös tanári koncert az M. Bodon Pál Zeneiskolában

Vissza a címlapra
ÉZI-ÁZI közös tanári koncert az M. Bodon Pál Zeneiskolában

A Kecskeméti M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola zenetanárai és a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola zenetanárai közös koncertjét tartották 2020. február 24-én hétfőn a Kecskeméti M. Bodon Pál Zeneiskolában.

A két iskola 10 éven keresztül egy intézményként működött: a Zeneiskola a tanintézménye volt a Kodálynak. A különválás óta is maradt a kölcsönös és jó viszonyon alapuló együttműködés, melynek szimbóluma ez, a minden évben megrendezésre kerülő közös koncert.

Mára már az is hagyománnyá vált, hogy ezeket a közös hangversenyeket egy kórusművel nyitják meg. Ennek kialakulásának oka, hogy a hangszeres tanárokkal a zeneismereti tárgyakat tanítók is fellépjenek.

Kodály Zoltán szerint mindenkinek a torkában hangszer van, egy kórusban pedig olyan tapasztalatokat szerezhetünk, amelyeket egyedül sosem. A kórust különböző kamara formációk követték: hallgattunk több fúvós együttest, zongora négykezest, valamint cselló triót zongorakísérettel.

Az eseményen részt vett mindkét intézmény vezetője, és zenepedagógusai.

Galéria (7 kép)

Összes kép letöltése