Év végi bemutatók és karácsonyi bérletakció a kecskeméti színházban

Vissza a címlapra

Nagyszerű bemutatókkal folytatódik a kecskeméti Katona József Színház 2019/20-as évada novemberben. A karácsonyi bérletakció keretében idén is remek ajándékot találhatnak a nézők, hogy meglepjék szeretteiket vagy saját magukat, és az ünnepi előadások sem maradhatnak el a decemberi programok közül.

Újcirkusz - ami eddig még sosem volt a kecskeméti színpadon

November 15-én egy olyan műfajú előadásnak ad teret a teátrum, ami eddig még nem volt látható a kecskeméti színpadon. A Kecskemét City Balett tagjai eddig még soha nem látott oldalukról mutatkoznak be a Mutatvány de la danse címet viselő produkcióban, amelyben a nemzetközi hírű, hazai

Recirquel Újcirkusz Társulat meghívott előadóművészeivel izgalmas utazásra invitálják a nézőket. Drámai akrobatika, művészi performansz, lélegzetelállító mutatványok sora, freestyles figurák és vizuális show mind megtalálhatóak ebben az újcirkuszt és balettszínházat ötvöző bemutatóban.  A Recirquel Újcirkusz Társulat Vági Bence rendező-koreográfus vezetésével, magyar artistákból alakult 2012-ben Budapesten. Az együttes nemzetközi karrierje 2014-ben vette kezdetét, a társulat mára az európai és tengerentúli színházak rendszeres fellépője Franciaországtól Hollandián és Kolumbián át Chiléig. A különleges fúzióban a Recirquel legsikeresebb előadásaiból láthatnak részleteket. Rendező-koreográfus: Barta Dóra.

Társasjáték New Yorkban

November 16-án a Szerednyey Béla által rendezett Társasjáték New Yorkban című komédia kerül színre a Kelemen László Kamaraszínházban. A szórakoztató vígjáték egy gazdag műkereskedő házaspár előkelően berendezett New York-i lakásában játszódik. Barbara és David zavartalanul élik a művészkörökben forgolódó, gyermektelen házaspárok pezsgő életét, amikor egy napon betoppan hozzájuk a feleség nővére, Trudy (Magyar Éva) és férje, Martin (Fazakas Géza), akik közlik, hogy Buffalóba kell utazniuk, hogy botrányos életet élő lányukat jobb belátásra bírják. Azért, hogy ez zökkenőmentesen zajlódjon, a nővérek anyját, az idős, gondoskodásra szoruló Sophie-t (Sára Bernadette) beköltöztetik a New York-i lakásba.  És itt elkezdődik minden bonyodalom. Maurice szerepében Dunai Tamást láthatják. A darabban a szerelem különböző aspektusait tárja elénk a szerző: a kapcsolatok alakulása kerül színre, valamint egy időskori vonzalom kibontakozása, amin kezdetben megütköznek a fiatalok. A komédia érdekessége, hogy a három párkapcsolat alakulását egyszerre követhetjük nyomon.

A család összes tagjának szóló humoros vígjáték egyik tanulsága, hogy kortalanul is rá lehet találni a szerelemre.

Jelenetek egy házasságból: új helyszín és ünnepi előadások

Ingmar Bergman elhíresült filmjének színpadi változatának eredeti helyszíne az erkélyfolyosó lett volna, de a nagy érdeklődésre való tekintettel a darab a Ruszt József Stúdió Színházba kerül.

Az ünnepi időszak kiemelt produkciója lesz a családi album kitépett lapjait szimbolizáló szétválás története, ahol egy házasság zárt ajtók mögötti világát láthatjuk majd, szinte felismerésig közelről. Az intimitás részeivé válnak a nézők, előttük bontakozik ki a szenvedély minden szegmense: a vágyak és a viharok is.

A bemutatót december 5-én tartják, így kiegészülhetnek a felnőttek Mikulás-ajándékai, hiszen a kiscsizma a csoki mellett színházjegyet is rejthet. A premiert követően, a két ünnep közötti időszakban, december 27, 28, és 29-én is lesz lehetősége a nézőknek megtekinteni a színművet.

A Réczei Tamás által rendezett darab az 5+1 típusú bérletekben választható előadás. Az eredetileg két szereplőre írt játékot négy színészre osztva láthatja a közönség. Marinne szerepében Danyi Judit és Réti Nóra látható, Johant Pál Attila és Farkas Ádám alakítja.

Szilveszteri bemutató és karácsonyi bérlet

A 2019-es szilveszter estét a karácsony előtt játszódó sikerprodukcióval, az Illatszertár című romantikus komédiával várja a teátrum, az elmaradhatatlan pezsgős koccintás mellett az egyik legnépszerűbb színházi darabbal találkozhatnak a nézők.

A két világháború között játszódó vígjáték a boldog békeidőket idézi. A László Miklós jegyezte színdarab 1937-ben indult útjára, a budapesti Révay utcai színházból, ahonnan meghódította a világot, ugyanis egészen Hollywood-ig jutott, ahol több filmet forgattak belőle. Legismertebb mozi a Tom Hanks és Meg Ryan főszereplésével készült A szerelem hálójában című romantikus film. Egy drogéria dolgozói a karácsonyi őrület kellős közepén sóvárognak a szerelem iránt, hajszolják vágyaikat, vagy éppen a megnyugvást keresik. Szerelemes leveleik hálója repíti őket olyan messzi távolságba, amely közelebb már nem is lehetne hozzájuk. A színházi élet legkiemelkedőbb alkotóinak humorával egészül ki az alaptörténet: a Mohácsi-testvérek tovább gondolt változatát láthatja a kecskeméti közönség, Mohácsi János rendezésében. Főbb szerepekben Kocsis Pál, Adorjáni Bálint, Decsi Edit és Kőszegi Ákos látható.

Hozzuk együtt létre a csodát: karácsonyi bérlet a fa alá

Illatszertár, Társasjáték New Yorkban és a többszörös díjas Állami áruház című retro operett hármas kombinációját tartalmazza az idei karácsonyi színházi bérlet. A három előadásra szóló konstrukció ára 7500 forint. A kecskeméti főtér történelmi épületei címet viselő sorozat színházi kiadványával kiegészülve a bérlet csomagban 9900 Ft-ért megvásárolható.

A decemberi Illatszertár bemutató és az ünnepi bérlet kapcsán ajándékkal is kedveskedik a színház: a ma parfümériája Kecskeméten a Douglas (Parfüméria). A kozmetikai áruházlánc jóvoltából minden karácsonyi bérletet váltó nézőnket megajándékozzuk egy Douglas saját márkás tusfürdővel. A karácsonyi bérletek november 12-től válthatók meg személyesen, a színház oldalában található Jegypénztárban.  

Az egész évben elérhető színházi ajándékutalvány is igazi meglepetés lehet az adventi és karácsonyi ünnepi időszakban. A Jegyirodában megvásárolható ajándékutalvány beváltható színházjegyekre és színházi bérletekre egyaránt.