Dobozi Eszter nevét vette fel a Kodály Iskola könyvtára

Vissza a címlapra
Dobozi Eszter nevét vette fel a Kodály Iskola könyvtára

Alföldyné Dobozi Eszter, az intézmény egykori igazgatójának nevét viseli mostantól a Kodály Zoltán Ének-zenei Iskola könyvtára. A ünnepélyes avatást 2020. január 21-én, kedden délelőtt tartották - tudósított a hiros.hu

- Úgy gondoltuk, mivel betegsége miatt iskolai szinten nem tudtunk elköszönni tőle, a legméltóbb megemlékezés az, ha a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódva könyvtárunk felveszi az ő nevét - mondta az ünnepségen Balogné Papp Boglárka, az iskola igazgatója. Hozzáfűzte, Alföldyné Dobozi Eszter mindig is magáénak érezte a Magyar Kultúra Napját. Ezt a programot mindig ő szervezte az iskolában, mivel szívén viselte szakmájának kibontakozását, továbbadását.

Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerület igazgatója a beszédében méltatta Alföldyné Dobozi Eszter életét, munkásságát, felidézte, hogy mennyire szerette őt mindenki.

- Minden ember azzal a szándékkal éli meg az életét, hogy jelet, emléket hagyjon maga után. Eszternek ez megadatott. Tanításával, műveivel maradandót alkotott - hangsúlyozta a Kecskeméti Tankerület igazgatója.

(Forrás: hiros.hu)