Az Elisabeth díszbemutatójára készül a kecskeméti színház

Vissza a címlapra
Az Elisabeth díszbemutatójára készül a kecskeméti színház

2021. október 14-én, csütörtökön tartják a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház 125. évfordulója alkalmából színpadra állított Elisabeth című musical díszbemutatóját. (A felvételek az előadás próbáján készültek)

A musicalt Szente Vajk, a Kecskeméti Nemzeti Színház főrendezője állítja színpadra. A főbb szerepekben Polyák Lilla/Bori Réka, Kovács Gyopár/Bori Réka, Szemenyei János, Koltai-Nagy Balázs és Orth Péter lesznek majd láthatók.

ELISABETH

Michael Kunze és Sylvester Levay musicalje

Szövegkönyv és dalszövegek: Michael Kunze

Zene és hangszerelés: Sylvester Levay

A fiatal Sissi szabadságvágya kielégíthetetlen. Egy bálon anyja hírül adja, hogy idősebb lányát Ferenc Józsefhez szánják. A bejelentést Elisabeth szerencsétlen balesete szakítja meg. Az ájult lány és a Halál találkozása megváltoztatja mindkettőjük sorsát. A túlvilági lény képtelen arra, hogy magával vigye, de örökre eljegyzi magát a lánnyal. Az ifjú Ferenc József mentehetetlenül beleszeret a zabolátlan Sissibe, és anyja tiltása ellenére nőül veszi. Az asszony viszontagságokkal teli életében a boldogság ritkán látott vendég; magányát csak egyetlen barát enyhíti, akire mindig számíthat: a Halál, akit imádott fiának koporsója mellett arra kér, végre ragadja el életét, de hiába. Végül a gyilkos fegyver egy olasz anarchista kezébe kerül, hogy Elisabeth megnyugvásra lelhessen vágyott kedvese karjaiban.

A nagyszabású musicalt - amelyben a Halál lép elő főszereplővé, alakját pedig a valódi Sissi által írt versek ihlették - az egyik legnépszerűbb zenés színházi darabként tartják számon és 1992 óta hódít töretlen sikerrel.

Galéria (7 kép)

Összes kép letöltése