Átadták a „Kis-Oscar” díjakat Kecskeméten: a „Város kedvence” Szemenyei János lett

Vissza a címlapra
Átadták a „Kis-Oscar” díjakat Kecskeméten: a „Város kedvence” Szemenyei János lett

Színvonalas gálaműsor keretében adták át 2019. június 2-án, vasárnap este a kecskeméti Katona József Színházban a 2018/19-as évad LEG-jeinek díjait. A „Város kedvence" díjat idén Szemenyei János kapta meg. (Fotók: Vincze József)

Az első évadzáró díjátadót még 2009-ben rendezték, és azóta is nagy izgalommal várja a ma már „Együtt a Művészetért Gálának" nevezett eseményt a szakma és a közönség egyaránt. Az elismerés mögött Seres Sára, az Együtt a Művészetért! díjátadó gála szervezője, valamint jelentős anyagi támogatók állnak.

Ezúttal is a közönség döntött arról, mely darabok és színészek érdemelték ki a rangos elismerést. Majd a vasárnap este megtartott „Együtt a Művészetért Gálán" a Szemenyei János és Ferencz Bálint által vezetett gálaműsor közben hirdették ki a tizenegy kategória győztesét. Akiknek a díjakat az adományozók képviselői adták át a színpadon. Az idei gála újdonsága volt, hogy a színház kiváló táncosai közül ketten is vehettek át díjat.

A díjazottak - és a díjátadók - a következők voltak:

A város kedvence: SZEMENYEI JÁNOS (A díjat átadta: Seres Sára, az Együtt a Művészetért Díjátadó Gála szervezője)

Legjobb jelmeztervező: HECENDORFER TÍMEA (A díjat átadta: Csorba János, az Autó Univerzál Kft. anyaggazgálkodási igazgatója)

Legjobb díszlettervező: MÁTRAVÖLGYI ÁKOS (A díjat átadta: a DIEGO Kft. nevében Seres Sára az Együtt a művészetért! díjátadó gála szervezője)

Legjobb női epizodista: DECSI EDIT (A díjat átadta: Horváth Attila, a Kecskeméti Termostar Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója)

Legjobb férfi epizodista: FAZAKAS GÉZA (A díjat átadta: Scheiner János, a CabTec Kft. gazdasági vezetője)

Legjobb női táncművész: JURÁK BETTINA (A díjat átadta: Hajdú Tamás a Reuzál Trend Bt. cégvezetője)

Legjobb férfi táncművész: FÖLDESI MILÁN (A díjat átadta: Kriskó János a Kecskeméti Televízió Múzsa kulturális magazin felelős szerkesztője)

Legjobb kisszínházi előadás: A KIRÁLY BESZÉDE (A díjat átadta: Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere)

Legjobb színésznő: MAGYAR ÉVA (A díjat átadta: Baráth Mihály, a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. termelésvezetője)

Legjobb színész: ZAYZON ZSOLT (A díjat átadta: Lehel Zoltán, a Duna Aszfalt Kft. innovációs főmérnöke)

Legjobb előadás: BALFÁCÁNT VACSORÁRA! (A díjat átadta: Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere)

A gála végén adta át Cseke Péter direktor a színházvezetés nevében a legígéretesebb fiatal tehetségnek járó Latabár Kálmán-díjat, amelyet ebben az évadban KOLTAI NAGY BALÁZS érdemelte ki.

Galéria (115 kép)

Összes kép letöltése