Átadták a „Kis-Oscar” díjakat Kecskeméten: a „Város kedvence” Csombor Teréz lett

Vissza a címlapra
Átadták a „Kis-Oscar” díjakat Kecskeméten: a „Város kedvence” Csombor Teréz lett

Idén rendhagyó online gála keretében adták át a Kecskeméti Nemzeti Színház 2019/2020-as évadja legjobbjainak az elismeréseket. A kecskeméti Oscar-gálaként emlegetett évadzáró eseményen a „Város kedvence" díjat Csombor Teréz kapta meg. (Fotó: Csombor Teréz és Szemenyei János, aki a "Legjobb férfi epizodista" díjban részesült.)

Az első évadzáró díjátadót még 2009-ben rendezték, és azóta is nagy izgalommal várja a ma már „Együtt a Művészetért Gálának" nevezett eseményt a szakma és a közönség egyaránt. Az elismerés mögött Seres Sára, az Együtt a Művészetért! díjátadó gála szervezője, valamint jelentős anyagi támogatók állnak.

Az "Együtt a művészetért" Díjátadó Gála és szavazás támogatói jóvoltából ebben évben sem maradt el a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház 2019-2020-as színházi évad legjobbjainak díjazása. Az online szavazás eredménye alapján, az előző évekhez hasonlóan a támogatók segítségével, most is mind a tizenegy meghirdetett kategóriában kiosztották az emlékplakettet, az egyéni díjazottak esetében pedig a pénzdíj sem maradt el. Az emlékplakettet Vámos Zoltán (Vaamoos) kecskeméti alkotóművész készítette. A Legjobb előadás és a Legjobb kisszínházi előadás kategóriában Harsányi Zsuzsanna festőművész felajánlásával, egy-egy festményt is átadtak a díjazottaknak.

Az online gála háziasszonya Decsi Edit volt.

Idén a gála és szavazás támogatói a Cab Tec Kft, a Diego Kft, a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft, a Phoenix Mecano Kecskemét Kft, és a Reuzál Trend Bt voltak.

A díjazottak:

Város kedvence: Csombor Teréz

Legjobb jelmeztervező: Remete Krisztina

Legjobb díszlettervező: Cziegler Balázs

Legjobb női epizodista: Hajdú Melinda

Legjobb férfi epizodista: Szemenyei János

Legjobb női táncművész: Nagy Nikolett

Legjobb férfi táncművész: Szóka Roland

Legjobb kisszínházi előadás: Liliomfi

Legjobb színésznő: Csapó Virág

Legjobb színész: Kocsis Pál

Legjobb előadás: Chicago

Az online gála végén adta át Cseke Péter direktor a színházvezetés nevében a legígéretesebb fiatal tehetségnek járó Latabár Kálmán-díjat, amelyet ebben az évadban Aradi Imre vehetett át. A 2014-ben elhunyt Csizmadia László színművész életművének emléket állító Csizmadia-díjat pedig Szegvári Júlia kapta meg.

Galéria (10 kép)

Összes kép letöltése