Arany minősítéssel végzett a Nemzetközi Ifjúsági Énekkari Találkozón a Bolyai

Vissza a címlapra
Arany minősítéssel végzett a Nemzetközi Ifjúsági Énekkari Találkozón a Bolyai

A Kecskeméti Bolyai János Gimnázium Vegyeskara Arany Minősítéssel és rengeteg élménnyel térhetett haza az idén 11. alkalommal megrendezésre kerülő Fehérvári Ének Nemzetközi Ifjúsági Énekkari Találkozóról.

- Nagy örömmel készültünk erre a négy napos kórusünnepre - mondta Závori Erika tanárnő, a Bolyai János Gimnázium énektanára. -Mivel én már korábban jártam Székesfehérváron a Kodály Zoltán Gimnáziumban, így tudtam, hogy Kneifer Imre igazgató úr és az őt segítő diákokból és tanárokból összeálló csapat jó hangulatú, magas színvonalú és átgondolt programot készít elő számunkra. Nekem pedagógusként is óriási élményt jelentett látni diákjaimon azt az összeszedettséget, azt a koncentrációt és lelkesedést, ami az egész fesztivál ideje alatt jellemezte kórusunkat.

A bemutatkozó koncerten, a fesztiválprogramon, az egyházi koncerten, a folklór bemutatón és a városban tartott térzenélésen egyaránt egyenletes és örömteli muzsikálást nyújtott az együttes. Barátságok köttettek, közös beszélgetések, táncház, közös éneklések élményeit hoztuk haza magunkkal, és egy Arany Minősítést, ami számomra óriási visszaigazolás a tekintetben, hogy az elmúlt négy év alapozó munkája eredményes volt. A zsűriben neves szakemberek előtt mérettettük meg magunkat: dr. Kerekesné Pytel Anna, Saltzer Géza és Kabdebó Sándor adott fontos visszajelzést az eddigi felkészülésről, és segítette előremutató ötletekkel a folytatást.

A kórus műsorán hangszerkíséretes középkori táncdallam, reneszánsz madrigálok, Kocsár Miklós- Fazekas Mihály: Exsurge cor meum című kórusműve mellett olyan ritkaságok is felcsendültek, mint Pertis Jenő: Négy magyar népdala, Nicholas White: Ave verum corpusa és Nick Page: Niska Banja című szerb tánca.