A Miraculum legmagasabb pontszámmal I. díjat nyert és kategória győztes lett Görögországban

Vissza a címlapra
A Miraculum legmagasabb pontszámmal I. díjat nyert és kategória győztes lett Görögországban

Kórusversenyre utazott a kecskeméti Kodály Iskola Miraculum Gyermekkórusa. Görögországban, az Olümposz árnyékában megbúvó gyönyörű faluban, Paraliaban énekelnek szeptember 10. - 16. között.

A VII. "Zene és tenger" Nemzetközi Kórusfesztivál közelebb hozza a zenét az emberekhez, összekapcsolja az éneklést, a nyaralást, a barátságot és a szórakozást, ugyanakkor az arra vállalkozóknak lehetőséget biztosít nemes versengésben összemérni tudásukat.

Erre készült a Miraculum 52 ifjú énekese is: a hazai fesztiválok, a sikeres angliai koncertturné után így augusztus közepétől Durányik László vezetésével gőzerővel folytatódtak a próbák.

A versenyen magyar népdalokat, Lengyel László népdalfeldolgozásait, Jacobus Gallus Confirma hoc motettáját, Kodály Zoltán Gergely-járás és Daróczi Bárdos Tamás Üszküdárá című művét énekelték.

A Miraculum Gyermekkórus a versenyben résztvevő összes kórus közül (gyermekkar, leánykar, vegyeskar) a legmagasabb pontszámmal (30/28) I. díjat nyert és kategóriagyőztes lett.

A „zene és tenger"-ből most a tenger következik: irány a strand, majd a kalózhajó!Pénteken este már a Nagydíjért indulnak versenybe.