A Mikulás hozza a Hókirálynőt

Vissza a címlapra
A Mikulás hozza a Hókirálynőt

Andersen hűségről és szeretetről szóló, gyönyörű szép meséjének bemutatására készül a kecskeméti színház társulata. A látványos zenés, táncos produkciót december 6-ától láthatják majd kicsik és nagyok Cseke Péter rendezésében, Barta Dóra koreográfiájával.

A klasszikus dán mese különleges formában elevenedik meg a kecskeméti Katona József Színház művészeinek előadásában. A teátrum tánctagozata, a Kecskemét City Balett és a prózai tagozat művészei közösen hozzák létre a varázslatot a színpadon, a legkisebbek számára is élményt adó módon.

A történet a hó és jég birodalmába repíti a nézőket. Amíg Kay a Hókirálynő országában varázslat hatása alatt alussza álmát, húga, Gerda fáradhatatlanul keresi elveszett testvérét. Útja során egyre mélyebbre merül a mese birodalmában, mely lassan őt is körbeveszi, és segíti vagy éppen akadályozza küldetése végrehajtásában.

A kecskeméti színház produkciójában Gerdát Illés Alexa, a hóembert Koltai-Nagy Balázs, a nagypapát Körtvélyessy Zsolt alakítja. Andersen meséje nyomán színpadra átdolgozta Németh Virág, zenéjét szerezte Rusznyák Gábor.

A fotókon a színdarab olvasópróbája.

(kecskemetikatona.hu)

Galéria (3 kép)

Összes kép letöltése