A játék vége - Bemutató a Ruszt József Stúdió Színházban

Vissza a címlapra
A játék vége - Bemutató a Ruszt József Stúdió Színházban

Április 13-án, pénteken mutatták be a Ruszt József Stúdió Színházban Simon Gray, „A játék vége" című színdarabját Rusznyák Gábor rendezésében. (Fotók: Walter Péter)

Simon Gray

A JÁTÉK VÉGE

Fordította: Prekop Gabriella

Jasper SIRKÓ LÁSZLÓ

Daisy CSOMBOR TERÉZ

Henry PÁL ATTILA

Marianne MAGYAR ÉVA

Benedict FERENCZ BÁLINT

Margaret DANYI JUDIT

Jenny CSAPÓ VIRÁG

Matthew KOLTAI-NAGY BALÁZS e.h.

Díszlet: Rusznyák Gábor

Jelmeztervező: Hecendorfer Tímea

Dramaturg: Tóth Kata és Fabacsovics Lili

Ügyelő: Mahalek Gábor

Rendezőasszisztens: Tóth Kata

Rendező: RUSZNYÁK GÁBOR

Simon Gray, az angol drámaíró számos művét játsszák nagy sikerrel világszerte és nálunk, Magyarországon is. A játék vége egy családi életkép. Összegyűlnek a gyerekek a szülői házban, ahol már csak az Apa van, s mellette a feleséggé avanzsált házvezetőnő. A valaha megkérdőjelezhetetlen tekintélyű, ma már mozgásra és beszédre képtelen családfő, más lehetősége nem lévén, hallgatja utódai ügyes-bajos dolgait. Három fia közül egy már elhunyt, őt özvegye és unokája képviseli az összejövetelen, másikuk a nagycsaládos orvos, a harmadik pedig a televíziós műsorvezető, aki az alkohol rabja, míg felesége karrierje csúcsát élő írónő. A minduntalan szőnyeg alá söpört feszültségek, ellentétek gejzírként törnek elő a három generáció valamennyi képviselőjéből, ahogy az minden valamirevaló családi eseményen lenni szokott.

Vajon sikerül-e egyszer s mindenkorra tiszta vizet önteni a pohárba és szembenézni mindazzal, amit az évek során elhallgattunk? Lehet-e tiszta lappal indítani azon a ponton, ahol minden a feje tetején áll? Mi lesz a játék vége?

Galéria (7 kép)

Összes kép letöltése