A Herner Ferike faterja

Vissza a címlapra
A Herner Ferike faterja

A Kecskemét Kultúrájáért Alapítvány szervezésében a Vastaps Produkció bemutatja Háy János „A Herner Ferike faterja" című színdarabot a Kelemen László Kamaraszínházban. Jegyek már kaphatók a Katona József Színház jegyirodájában (Kecskemét, Katona József tér 5. telefon: 76/501-174).

Három évvel ezelőtt döntött úgy a Kecskemét Kultúrájáért Alapítvány, hogy a kecskeméti felnőtt műkedvelő színjátszás újjáélesztésében szerepet vállal. Ekkor szövetkeztek a Vastaps Produkcióval és segítették az előadások megszervezését. Így jött létre az Adáshiba, az Illatszertár, melyek öt-öt teltházas előadást vonzottak.

Idén Háy János : A Herner Ferike faterja c. műve kerül színpadra. Négy előadást rendeznek: 2019. január 27-én 15 és 19 órakor, valamint február 2-án 15 és 19 órakor.

SZEREPOSZTÁS:

Krekács Béla..............Ragályi Viktor

Herda Pityu................Terecskei Giuseppe

Banda Lajos...............Sárosi Gábor

Papi Jóska.................Galuska László Pál

Rendőr.......................Gergely Tamás

Rendőrné...................Oláh Judit

Marika........................Bene-Kovács Márta

Krekácsné.................Turi Gabriella

ZENEI KÖZREMŰKÖDŐK:

Cselló.........................Sipos Gábor Gergő

Gitár............................ifj. Csonka Zoltán

Dramaturg....................Sárosi Gábor

Maszkok......................Németh Zsolt

Díszlettervező..............Nagy János

Rendezőasszisztens...Rácz Ancsi

Grafika........................Szomjú Csaba

Szervezés...................Kómár Eszter

Producer.....................Gergely Tamás

RENDEZŐ..................NAGY JÁNOS

A Vastaps társulata egy időtlen utazásra invitálja kedves nézőit. Látogatásunk célja egy apró zsákfalu, mely bárhol és bármikor létezhet Magyarországon. A házak és aszfalttalan utcák őrzik még a szocializmus foszladozó emlékét. Az itt élő emberek vállán az elmúlt évtizedek vaskos súlyként gyarapodnak, s mintha önmagukat ismételnék folyvást. Az itt lakók egyszerű világa lehetőséget teremt arra, hogy életünk hasznosságát, vagy haszontalanságát latolgassuk, összekacsintsunk, s kacagva legyintsünk egyet, halandóságunk és egyszerűségünk oltárán.

Háy János darabja a humor vaskos kezével tartja elénk a tükröt, megborzongat és cselekvésre késztet. Szereplőit mintha távolról ismernénk, mintha láttuk volna már őket ott, az árokparton, a hivatalnál, a kocsma előtt, vagy bent a falusi típusházak salétromos nappalijában. Együtt álmodunk velük egy békés, idilli világról, melyben a tovább lépés reménye, valós lehetőséggé válik...

„Öntudatra ébredni annyit jelent, mint alakot ölteni" (H Focillon) ... de, vajon hol tartunk az öntudatra ébredésben? Mire elég a kultúránk ma, tegnap mire volt elég, és holnap, holnap hogy lesz...?

Az előadás hossza: kb. 110 perc (szünet nélkül)

Jegyár: 2.500 Ft

Támogatók: BRED Design Line; CIRÓKA BÁBSZÍNHÁZ; ZARGES; METALCONSTRUCT Zrt; SOMPLAST Kft.; HÖRMANN;

www.vastapsprodukcio.hu

www.facebook.com/vastapsprodukcio