34. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál

Vissza a címlapra

Sajtótájékoztatón ismertették a 34. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál programját 2019. február 22-én, pénteken 10 órakor. A sajtótájékoztatón részt vettek a szervező intézmények képviselői, Kecskemét városvezetését pedig Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester képviselte.

Élet, egészen élet a tavasz."- írja a 100 éve elhunyt költő géniusz Ady Endre. A jókedv, a szabadság érzése, az élet szeretete, egy sajátos hangulat uralkodik el ilyenkor az emberen. A város kulturális élete is friss erővel, megannyi színnel virágzik ki újra a tavaszi fesztiválon.

A rendezvénysorozat mottója: szecesszió=megújulás, új utakon. A 34. Kecskeméti Tavaszi Fesztiválon új találkozások, új élmények, új utak nyílnak meg előttünk.

A programok közül kitüntető figyelmet érdemel, hogy a világhírű angol King's Singers énekegyüttes egyedül Kecskeméten ad magyarországi látogatása alkalmával koncertet a fesztivál nyitó napján. Kiállítások, színházi előadások, zenés, táncos produkciók varázsolják el majd újra a közönséget ezekben a napokban.

A teljesség igénye nélkül szemezgetve a programokból, igazi kuriózuma lesz a fesztiválnak a már említett King's Singers együttes koncertje, a Semmelweis a Bartók Plusz Operafesztivál, a Budapesti Operettszínház közös produkciója - magyarországi ősbemutatója, a Bogányi Gergely és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar koncertje, a „Száz titok kavarog" zenés, irodalmi est Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából, a Rippl-Rónai József művészetét bemutató válogatás az Antal - Lusztig Gyűjteményből, a Forrás 50 a  folyóirat jubileumi estje és kiállítása, a Best of 40 Kecskeméti Városi Fúvószenekar koncertje, a Színművészeti Egyetemek Találkozója, a Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál, és még sorolhatnánk.

A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál részletes programjáról a közönség programfüzetből tájékozódhat.

A rendezvények helyszínei és a fesztivál partnerei: Hírös Agóra Kulturális Központ, Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kápolna Galéria, Kecskeméti Református Újkollégium, Ciróka Bábszínház, Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhely, Bozsó Gyűjtemény, Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár, Kecskeméti Katona József Színház, Népi Iparművészeti Gyűjtemény, Piarista Gimnázium, Kodály Iskola, Kecskeméti Katona József Múzeum Szórakaténusz Játékmúzeuma és Műhelye, Aranyhomok Wellness Hotel.

Főtámogatók: Kecskemét Megyei Jogú Város, Mercedes Benz, Nemzeti Kulturális Alap.

Részletes programok ITT!