29. Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál

Vissza a címlapra
29.  Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál

A járványhelyzet miatt 2020. március 27-29. helyett most megrendezett 29. Bohém Fesztiválon ezúttal - ugyancsak a pandémia miatt - kizárólag csak magyar vendégművészek lépnek majd fel 2020. október 23-25-én, Kecskeméten.

A fesztivál fellépői közül a 35. jubileumát ünneplő házigazda Bohém Ragtime Jazz Band vendégekkel nyitja a műsort az Agórában.

A népszerű énekesnő, Micheller Myrtill vadonatúj The Great American Swingbook c. műsorát mutatja be zenésztársaival. A rendkívül tehetséges kecskeméti harsonás-trombitás, a Bohém Fesztiválokból „kinőtt", jelenleg Bécsben tanuló Papp Mátyás pedig kedvenc magyar zenészeit gyűjtötte maga köré egy kifejezetten a mostani fesztiválra létrehozott zenekarban, a PapaJazz formáció pedig régi ismerősünk.

Nem maradnak el az ad hoc formációk sem, és természetesen lesz jam session (örömzene) is, igaz, hogy csak a zárkoncerten, mivel a járványhelyzet miatt ezúttal az előcsarnokbeli jam session-ök és swingtánc-alkalmak elmaradnak.

KÜLÖNLEGES SZABÁLYOK A JÁRVÁNYHELYZET MIATT:

- a 600 fős nézőtérre maximum 200 embert engednek be

- az épületbe való belépéskor kötelező lázmérést végeznek mindenkinek (határ: 37,4 fok C)

- az egész épületben kötelező a maszk használata, a koncertek alatt is

- a hagyományosan az előcsarnokban zajló programokat (tánctanítás, jam session) nem tartják meg, csak színháztermi koncertekre kerül sor