Vidéken Kecskemét volt tavaly az autótolvajok legkedveltebb terepe

Vissza a címlapra
Vidéken Kecskemét volt tavaly az autótolvajok legkedveltebb terepe

Drasztikusan lecsökkent a kocsilopások- és feltörések száma Magyarországon az elmúlt években, és a rendőrségi adatokból az is kiderült, hogy hol történt a legtöbb ilyen bűneset. Vidéken Kecskemét a legveszélyesebb város: itt 102 autót loptak el, illetve törtek fel tavaly.

Az ilyen bűnesetek számának csökkenésében vélhetően a technika fejlődése, a modernebb riasztók, és a GPS-es nyomkövetők elterjedése is vastagon közrejátszik.

A legtöbb autót Budapesten lopták el vagy törték fel, 1412-t. Ezen belül a XI.kerület a legkockázatosabb 182 darabbal. Utána Zugló jön (148 db.), majd pedig a X. kerület 124-gyel. Autós szempontból a VI. kerület a legbiztonságosabb, ahol csak 11 eset volt. Ezt követi Csepel 22 bűncselekménnyel, a VII. kerületben pedig 22 ilyet regsutráltak a rendőrök 2018-ban.

Megyei szinten Pest a második a főváros után 285 esettel, majd Bács-Kiskun 169-cel és Heves megyében is 112 kocsit loptak el, vagy törtek fel. A lista másik végén Békés áll 13 bűntettel, majd pedig Vasban (18 db.) és Zalában (20 db.) is elég kevés ilyen eset volt.

Vidéken Kecskemét a legveszélyesebb város: itt 102 autót loptak el, törtek fel tavaly, a másodig leggázosabb Pécs 64 esettel, a dobogó harmadik fokán pedig 63-63 bűntettel Miskolc és Győr áll.

(Forrás: penzcentrum.hu)