Végrehajtandó fogházra ítéltek egy rendőrt fenyegető férfit

Vissza a címlapra
Végrehajtandó fogházra ítéltek egy rendőrt fenyegető férfit

A Bajai Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt 2020. november 26-án gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy férfit, aki 2020. szeptember 23-án Sükösdön az őt előállító rendőrt és a családját folyamatosan veréssel és öléssel fenyegette.

A vád szerint a Bajai Rendőrkapitányság állományába tartozó két rendőr 2020. szeptember 23-án éjszaka Sükösdön igazoltatta a vádlottat, aki egy autót vezetett. Az egyenruhások tudták, hogy a férfinek nincs vezetői engedélye és engedély nélküli vezetésért már többször felelősségre vonták.

Az igazoltatás során az is kiderült, hogy a vádlottat az egyik szabálysértési ügyében körözik, ezért a rendőrök előállították a Bajai Rendőrkapitányságra. A vádlott azonban a Sükösdről Bajára vezető út során a rendőrautóban ülve folyamatosan fenyegette az egyik rendőrt és a hozzátartozóit.

Azt mondta a rendőrnek, hogy ha nem lesz szolgálatban, akkor meg fogja verni, el fogja ütni gépkocsival a családtagjait és ő vagy a testvérei szétverik és agyonverik a sértett gyermekeit. A sértett rendőr a tanúkihallgatása során kérte a vádlott megbüntetését.

A nyomozás elvégzése után az ügyet nyomozó kalocsai rendőrök kezdeményezték a büntetett előéletű vádlott bíróság elé állítását. A Bajai Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottat zaklatás vétsége miatt 2020. november 26-án állította bíróság elé.

A Bajai Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat és 6 hónap végrehajtandó fogházbüntetésre, valamint 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. A korábban már elzárásra is ítélt vádlott a zaklatást két próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, ezért a bíróság ezek végrehajtását is elrendelte. Az ítélet nem jogerős, ugyanis ellene az ügyész súlyosításért, míg a vádlott és védője a büntetés enyhítéséért fellebbezett.