Városföldi emberölés - Befejezték a rendőrök a nyomozást

Vissza a címlapra
Városföldi emberölés - Befejezték a rendőrök a nyomozást

Mint arról korábban beszámoltunk, egy városföldi házban 2018. december 15-én délelőtt holtan találták az ott lakó 66 éves nőt, aki a helyszíni és halottszemle adatai alapján bűncselekmény áldozata lett. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A gyanú szerint a bűncselekményt élettársa követhette el, aki cselekménye után a háztól nem messze, egy bokros területen véget akart vetni életének. Őt sérülései ellátása céljából kórházba szállították.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói őrizetbe vették az 55 éves férfit, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A nyomozás során kiderült, hogy a gyanúsított a konyhában található félig töltött gázpalackot leszerelte, azt a szobájukba bevitte, majd annak csapját - miközben égett tűz a kályhában - kinyitotta. A kirendelt igazságügyi tűzszakértő véleménye alapján a kiáramló gáz pár percen belül eredményezhetett volna olyan gázkoncentrációt, amely robbanáshoz vezethetett volna. A palackot a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai vitték ki a házból, ezzel feltehetőleg megmentve több életet is, mivel ekkor több szomszéd is otthon volt a sorházban.

Az emberölés és közveszély okozása miatt folytatott nyomozást a főkapitányság nyomozói befejezték, és a keletkezett iratokat átadták az ügyészségnek.