Vádemelés két romániai telefonrabló ellen Kecskeméten

Vissza a címlapra
Vádemelés két romániai telefonrabló ellen Kecskeméten

A Kecskeméti Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt egy 15 éves és egy 38 éves román férfi ellen, akik 2019. augusztus 24-én hajnalban Kecskeméten szórakozóhelyről hazafelé tartó lányoktól raboltak mobiltelefont.

A 15 éves romániai fiú és 38 éves bűntársa 2019 nyarán alkalmi munkák miatt tartózkodtak Kecskeméten. 2019. augusztus 23-án este a kecskeméti szabadidőközpontba mentek szórakozni, ahol egy fesztivál volt. Másnap hajnal 2 óra körül észrevettek két fiatal lányt, akik kíséret nélkül távoztak a fesztiválról az Izsáki út felé.

A vádlottak elhatározták, hogy megszerzik a lányok mobiltelefonjait, ezért követni kezdték a sértetteket. A vádlottak az Izsáki út környékén utolérték a kiskorú sértetteket és leszólították őket. A lányok nem akartak velük szóba állni, ezért a 38 éves vádlott egy bokros járdaszakaszon az egyik lány mögé lépett, megragadta a jobb kezét, amiben a lány 65.000 forint értékű mobiltelefonja volt. Eközben a másik kezével a sértett haját rángatta, megpróbálta befogni a száját és azt mondta, hogy maradjon csendben, adja oda a telefonját.

Ezzel egy időben a fiatalkorú vádlott a másik lány mögé lépett és a jobb kezét megfogva hátulról megpróbálta átölelni, azonban a lány ellenállt, kiszabadult a fogásból és megütötte a támadóját. A fiatalkorú vádlott ennek hatására elszaladt a helyszínről. A lányok mindeközben segítségért kiáltottak.

A támadóját megfutamító lány ezután a barátnője segítségére sietett és egy kulcscsomóval többször megszúrta a felnőtt vádlott fejét, megpróbálta ellökni, ezért a férfi egyszer ököllel homlokon ütötte, majd kicsavarta a másik lány kezéből a mobiltelefont, a két sértett pedig elszaladt a helyszínről.

A fiatalkorú támadót megfutamító lány, valamint a 38 éves vádlott a dulakodás során 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A kecskeméti rendőrök a két rablót példás gyorsasággal, még augusztus 24-én elfogták, az idősebb férfitől még a rablással szerzett mobiltelefont is lefoglalták.

A fiatalkorú vádlott szabadlábon védekezik, őt rablás bűntettének kísérletével vádolja az ügyészség. 38 éves bűntársa letartóztatásban van és befejezett rablás miatt kell felelnie. Mindkettejük bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog határozni.