Vádemelés a kiskunhalasi vasútállomáson rablást elkövető férfi ellen

Vissza a címlapra
Vádemelés a kiskunhalasi vasútállomáson rablást elkövető férfi ellen

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt vádat emelt egy 64 éves kiskunmajsai férfi ellen, aki 2019 novemberében a kiskunhalasi vasútállomáson pénzt lopott egy ittas férfitől, majd a zsákmány megtartása érdekében késsel fenyegette a sértettet és ismerősét.

A vádirat szerint a vádlott 2019. november 13-án délután a kiskunhalasi vasútállomáson észrevett egy férfit, aki szemmel láthatóan ittas volt és az egyik padon ült. A vádlott az ittas sértetthez lopakodott, majd zsebéből kilopta a pénztárcáját és azzal elfutott.

A sértett és egy ismerőse üldözni kezdték a vádlottat, aki üldözőit meglátva a lopott tárcából magához vett 40.000 forintot, a pénztárcát pedig eldobta. Amikor a sértett utolérte a vádlottat és vállánál fogva megpróbálta visszatartani, a vádlott elővett egy kést és azzal többször a sértett, illetve az ismerőse irányába szúrt, eközben leszúrással, torkuk elvágásával fenyegette őket, ha tovább üldözik. A fenyegetés hatására a sértett és ismerőse az üldözéssel felhagyott.

A rabló ezután elmenekült a helyszínről, de a kiskunhalasi rendőrök egy órán belül elfogták és őrizetbe vették. Az egyenruhások megtalálták a vádlottnál a rablásnál használt kést és lefoglaltak tőle 64.000 forintot.

A letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső vádlottat a járási ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja és végrehajtandó fegyház, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. Az ügyész azt is indítványozta, hogy a bíróság a kést kobozza le és a vádlottól lefoglalt pénzből 40.000 forintot adjanak vissza a sértettnek. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni, jogerős elítélése esetén a férfi a fegyházból feltételes szabadságra sem bocsátható.