Tűzmegelőzésről lehet kérdezni a katasztrófavédelmet a társasházak napján

Vissza a címlapra
Tűzmegelőzésről lehet kérdezni a katasztrófavédelmet a társasházak napján

Tűzmegelőzéssel, tűzbiztonsággal kapcsolatos kérdéseket tehetnek fel a társasházak lakói és üzemeltetői a katasztrófavédelmi kirendeltségeken keddtől csütörtökig 10 és 16 óra között a társasházak napja keretében - közölte egy sajtótájékoztatón Marozsi András tűzoltó alezredes, a Kecskeméti Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltség-vezetője. (Fotó: hiros.hu)

Marozsi András azt mondta: az esemény célja, hogy biztonságosabbá tegyék a lakóházakat, megelőzzék a tűzeseteket, valamint a társasházak tűzvédelmi ellenőrzésekor kiszabott bírságokat.

A társasházakban gyakran előfordul, hogy a lakók a folyosókra pakolnak, ezzel leszűkítik a menekülési útvonalakat, a szemétledobóban pedig gyúlékony anyagokat tárolnak, amelyek miatt a tűz könnyebben átterjed az egyik szintről a másikra - hangsúlyozta.

A sajtótájékoztatón Gál Barna tűzoltó őrnagy,a Kecskeméti Katasztrófavédelmi Kirendeltség osztályvezetője kiemelte, hogy Magyarországon évente hétezer lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat. A társasházakban az elektromos tűz és a nyílt láng használatából eredő tűz a leggyakoribb.