Tüzek és balesetek napja volt a szerda Bács-Kiskunban

Vissza a címlapra
Tüzek és balesetek napja volt a szerda Bács-Kiskunban

2019. április 24-én, szerdán alaposan próbára tették a Bács-Kiskun megyei tűzoltók reagáló képességét. Néhány órán belül két tűzesethez és két balesethez is riasztották őket.

Kevéssel 14 óra előtt a tiszakécskei önkormányzati lánglovagokat hívták egy tűzhöz. Mint kiderült, teljes terjedelmében égett egy személyautó Tiszakécske térségében, a Kerekdombdűlői tanya közelében. Az esethez a tiszakécskei önkormányzati tűzoltók érkeztek. Az egység két vízsugárral eloltotta a lángokat. A járműben ketten ültek és sértetlenül kiszálltak. Az érintett útszakaszon félpályán haladt egy ideig a forgalom.

Fél órával később Petőfiszállás külterületén egy tehergépkocsi, valamint a mellette tárolt gumiabroncsok és faanyagok égtek egy bekerített udvaron. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók három vízsugárral előbb körülhatárolták, majd megfékezték a lángokat.

Három óra körül összeütközött egy cserepes virágot szállító kisteherautó és egy személyautó a Szentkirály és Kecskemét közötti útszakaszon, az Ifjúság útjánál. Az esethez a tiszakécskei önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket. Az egyik jármű utasához mentők érkeztek.

Nem sokkal 16 óra után egy mezőgazdasági vontató és egy teherautó ütközött össze Kiskunfélegyháza és Gátér között, a 451-es úton. A teherautó vezetője könnyebben megsérült a balesetben. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók félpályás útlezárás mellett dolgoztak a helyszínen.