Tíz métert repült a Tompán elgázolt rendőr

Vissza a címlapra
Tíz métert repült a Tompán elgázolt rendőr

Minden erejével harcol az életé­ért Sz. Gábor. A kis híján halálra gázolt rendőr több csontja eltört - írta meg a Bors. (Képünk illusztráció - Fotó: MTI)

A fél ország és az egész rendőrtársadalom drukkol annak a fiatal rendőrnek a felépüléséért, akit kollégájával együtt majdnem halálra gázolt egy elszabadult mikrobusz vasárnap Tompa közelében. A két zsaru, Gábor és Zsolt éppen egy Volvo sofőrjét igazoltatták, amikor a jármű beléjük rohant, a kisbuszt vezető szerb sofőr ugyanis elaludt. Egy szemtanú szerint a rendőrök szabályosan jártak el.

- Volt rajtuk mellény, nem álltak rizikós helyen. Még mindig beleborzongok a látványba, több mint tíz métert repült a két szegény rendőr, és úgy hallottam, a kisbusz után még féknyom sem volt - mondta a Borsnak az esetet látó, épp arra járó kamionsofőr. Egy harmadik rendőr hívta ki a mentőket, ő vette kezébe kollégái ellátását, míg a segítség ki nem ért, később pedig a mentősöknek is segített.

A Bors információi szerint a két rendőr közül a könnyebben sérült Zsolt eszméleténél volt a baleset után, és kérte, hogy az azonnali segítséget a nagyobb bajban lévő Gábor kapja. Zsolthoz nem sokkal később felesége és lánya érkezett, akik segédkez­tek az ellátásnál. Gábor ekkor már nem volt eszméleténél, ami nem csoda, ugyanis brutális erősséggel gázolta el az autó: a becsapódástól a gerince, csigolyái, csípője és a koponyája is megsérült, életveszélyes állapotban szállították kórházba. De csodával határos módon nemhogy túlélte az esetet, emberfeletti erővel harcol a gyógyulásért.

Éppen a kosáredzőt igazoltatták

A két rendőr éppen Dragan Alekszicset, a Szolnoki Olaj kosárcsapat vezetőedzőjét igazoltatta, mielőtt a kisbusz beléjük rohant. A szerb szakember közvetlen közelről élte át a balesetet, de szerencsére nem esett baja.

- Dragan egy méterre állt a rendőröktől, a baleset után ő ért oda először hozzájuk, elképesztő sokk, trauma érte, ezért még otthon, családjával van. Nagyon bízom benne, hogy a két rendőr minél hamarabb felépül, és a vezetőedzőnk is vissza tud térni hozzánk mielôbb - mondta az M4 Sportnak Báder Márton, a Szolnok sportigazgatója, aki a Borsnak hozzátette: tegnap is beszélt telefonon a trénerrel, és a körülményekhez képest már sokkal jobban van.

- Gábor már másnap magához tért, felismerte a látogatóit, szüleit, beszélni is tudott. Elképesztő, micsoda erő van benne. De abban is biztos vagyok, hogyha valaki, akkor Gabi fel tud gyógyulni ebből is. Csodálatos ember, igazi harcos, egy emberként szurkolunk neki - mondta a Borsnak a férfi egyik ismerőse.

A Bors úgy tudja, társát, Zsoltot hazaengedték, míg Gáborra még súlyos műtétek várnak, elsők között egy csípőműtét. A szerb sofőrt azóta kihallgatták az ügyben.