Szomszédját lopta meg a 21 éves férfi

Vissza a címlapra
Szomszédját lopta meg a 21 éves férfi

Elfogták a kiskunfélegyházi rendőrök azt a 21 éves férfit, aki besurrant szomszédjához és ellopta értékeit.

Bejelentés érkezett lopásról idén ősszel a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságra. A sértett elmondta, hogy két ismerősével együtt béreltek egy házrészt, egészen szeptember 24-ig, amikor munkalehetőség miatt eljöttek onnan. Pár értéküket azonban otthagyták. A férfi november 9-én ment újra a házhoz, amelyből idő közben eltűnt a laptopja, valamint egy bőrönd, tele a ruháival.

A kiskunfélegyházi rendőrök két nappal később megtalálták az eltulajdonított laptopot egy 30 éves helybélinél. A férfit tanúként hallgatták ki, aminek során kiderült, hogy vásárolta az eszközt, de nem tudta, hogy lopott. A rendőrök lefoglalták az értéket és visszaadták a tulajdonosának.

Ezután hamar eljutottak a tolvajhoz, akit a tegnapi napon elfogtak és őrizetbe vettek. A 21 éves gyanúsított beismerő vallomást tett: elmondta, hogy szomszédja volt a sértettnek, és rendszeresen bejárt az ingatlanba, ugyanis jóban volt az lakókkal. Amikor feltűnt neki, hogy egy ideje nem lakják az épületet, gondolta megnézi, hátha maradt ott pár holmi, amit értékesíthet.

Először a zárt ajtót próbálta benyomni, de nem járt sikerrel. Ekkor meglátta, hogy az egyik ablakból hiányzik az üveg, amin benyúlt, és belülről könnyedén kinyitotta. Ezután bemászott a házba és vitt mindent, amit talált. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi több bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítható, amelyek miatt nyomozás van folyamatban ellene. A rendőrök kezdeményezték a letartóztatását.