Szlovákiába vitte volna a kábítószert a határnál elfogott szerb drogcsempész

Vissza a címlapra
Szlovákiába vitte volna a kábítószert a határnál elfogott szerb drogcsempész

A Bajai Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának bűntette miatt vádat emelt egy 28 éves szerb férfi ellen, aki 2019 márciusában egy drogcsempészésre átalakított autóval közel 10 kg kannabiszt akart Magyarországon át Szlovákiába szállítani, de a hercegszántói határátkelőnél elfogták.

A vádirat szerint a 28 éves zombori férfi 2019 márciusában Szerbiában egy ismeretlen személynek átadta az autóját, aki a gépjármű első üléseit kiszerelve az ülések alatt egy rejtekhelyeket alakított ki. Az üregekben az ismeretlen megbízó közel 10 kg kannabiszt rejtett el 16 csomagban.

2019. március 21-én az ismeretlen személy az autót a szerbiai Zomborban átadta a vádlottnak és közölte vele, hogy a gépkocsit átalakította, majd az üregek tetejét szabaddá téve megmutatta neki, hogy a drogot hol rejtette el. Az ismeretlen férfi azzal bízta meg a vádlottat, hogy a kábítószert vigye a magyarországi Szajolra, ahonnan Szlovákiába kellett volna továbbszállítani.

A vádlott az utasításnak megfelelően 2019. március 21-én reggel a hercegszántói határátkelőnél akart belépni Magyarország területére az átalakított autóval. A vámvizsgálat közben azonban az illegálisan kialakított üreget és az abban elrejtett drogot felfedezték és a vádlottat elfogták.

A lefoglalt kannabisz hatóanyag tartalma meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát. A vádlottat még aznap őrizetbe vették, jelenleg is letartóztatásban várja a tárgyalást.

A járási ügyészség a vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja és végrehajtandó fegyház, valamint kiutasítás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben. Ezen kívül az ügyész a lefoglalt kábítószer és az átalakított csempészautó elkobzására is indítványt tett, a vádlott bűnössége kérdésében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.