Szilveszteri buliból hazafelé sétáló szerelmespárt gázolt el a részeg sofőr Kiskunmajsán

Vissza a címlapra
Szilveszteri buliból hazafelé sétáló szerelmespárt gázolt el a részeg sofőr Kiskunmajsán

Kiskunmajsa gyászolja Gábort (†29), aki alighogy belépett az új esztendőbe, máris búcsúznia kellett tőle, mert egy cserbenhagyásos gázolásban január 1-jén életét vesztette. Párja, Dóra (26), akivel együtt sétáltak hazafelé a szilveszteri mulatságból, szintén súlyosan megsérült, de a legfrissebb információk szerint már sikerült stabilizálni az állapotát - írta meg a Blikk. (Fotó: MTI)

A baleset - mint korábban megírtuk - a kiskunmajsai Fő utcában történt újév hajnalán, 3 óra 45 perckor. A vétkes sofőr egy 28 éves öttömösi családapa, aki az áldozat barátja szerint mindössze fél éve rendelkezik jogosítvánnyal, és nem is a saját autójával okozta a balesetet. A körülmények egyelőre tisztázatlanok, de az autó vélhetően gyorsabban haladt a megengedettnél, amikor a jeges úton megcsúszott és lesodródott. A fiatal helybéli pár éppen a kereszteződésen áthaladva egy mellékutcába tartott, de hiába voltak már bőven 2-3 méterre az úttesttől, a kicsúszott autó elgázolta őket. A szerencsétlen férfinak esélye sem volt a túlélésre. Egyik közeli barátja szerint csaknem 15 métert repült az ütközés következtében.

- Gábor egy nagyon kedves, szorgalmas, vallásos ember volt, akire mindig lehetett számítani. Imádta Dórit. Felfoghatatlan, ami történt - mondta a Blikknek a lesújtott barát. A szörnyű balesethez állítólag pont az elhunyt fiatalember bátyját riasztották, aki mentősként volt aznap éjjel szolgálatban. - Amikor a kollégái meglátták, ki az áldozat, nem akarták őt közel engedni, és először nem értette, miért. Csak utána szembesült vele, hogy az öccse az, aki meghalt ebben a borzalmas balesetben - folytatta az ismerős.

- Egy nagyobb csapat pont a baleset helyszínénél, az út közepén petárdázott. Hatalmas volt a füst, alig lehetett látni. Szinte éreztem, hogy baleset lesz - nyilatkozta a Blikknek egy kiskunmajsai lakos.

A vétkes sofőr megállás nélkül elhajtott a helyszínről. Két kilométerrel arrébb igazoltató járőrök állították meg, amikor felfigyeltek az összetört szélvédőjű járműre. Mint kiderült, a tragédiát okozó férfi ittas állapotban volt.

- Az intézkedés során a gépkocsit vezető 28 éves öttömösi férfival szemben felmerült az ittasság gyanúja is, így őt előállították, majd segítségnyújtás halált okozó elmulasztása és halált okozó ittas járművezetés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették - válaszolta a Blikk megkeresésére Horváth Erika, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

(Blikk)