Súlyosan ittas járművezetőt állítottak bíróság elé Kecskeméten

Vissza a címlapra
Súlyosan ittas járművezetőt állítottak bíróság elé Kecskeméten

A Kecskeméti Járási Ügyészség ittas járművezetés vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy jakabszállási férfit, aki 2020. március 1-én délelőtt Lajosmizsén annyira ittasan vezette az autóját, hogy nekiütközött egy parkoló gépkocsinak, ami hátulról nekiment az előtte parkoló autónak. A vádlott igen súlyosan ittas állapotban ült a volán mögé: a vérében mintegy 3,53 ezrelék alkohol volt.

Megírtuk, hogy a vádlott 2020. március 1-én délelőtt Lajosmizse belterületén, Budapest felől Kecskemét irányába haladva vezette a személyautóját. A férfi azonban annyira ittas volt, hogy nem tudta a járművet az úton tartani és a jobb oldali útpadkára lehajtva nekiütközött egy ott parkoló gépkocsinak, ami emiatt nekiment az előtte parkoló autó hátuljának.

A baleset miatt a vádlott is megsérült, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, valamint az autókban anyagi kár keletkezett. A nyomozás kiderítette, hogy a vádlott igen súlyosan ittas állapotban ült a volán mögé, a vérében mintegy 3,53 ezrelék alkohol volt. A nyomozó hatóság lefoglalta a vádlott által vezetett autót, később azonban a rendőrségnek a lefoglalást meg kellett szüntetnie.

A kecskeméti rendőrök a bűncselekményt beismerő, büntetlen előéletű vádlottat még aznap őrizetbe vették. A Kecskeméti Járási Ügyészség a férfit ittas járművezetés vétsége miatt 2020. március 4-én állította bíróság elé. A Kecskeméti Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat és 300.000 forint pénzbüntetésre, valamint 1 év 8 hónap, „B" járműkategóriára korlátozott közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért fellebbezett, hogy a vádlottal szemben nagyobb összegű pénzbüntetést és hosszabb tartamú, az összes járműkategóriára kiterjedő közúti járművezetéstől eltiltást szabjanak ki. Az ügyészi fellebbezésről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.