Súlyos balesetek és teljes útzár az M5-ös autópályán

Vissza a címlapra
Súlyos balesetek és teljes útzár az M5-ös autópályán

Lezárták az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalát 2019. december 20-án, pénteken éjjel, miután két autó és két kisbusz ütközött össze Táborfalva térségében - közölte Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Az elsődleges információk szerint az M5-ös autópálya 59-es kilométerénél eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze a négy jármű. A baleset során az elsődleges adatok szerint személyi sérülés is történt. (Ezt később már nem erősítették meg.) A rendőrök a helyszínelés és műszaki mentés idejére Budapest felé teljes szélességében lezárták a sztrádát. A forgalmat Lajosmizsénél az 5-ös számú főútra terelték, az autópályára pedig Örkénynél lehetett visszatérni. Majd szombaton hajnalban már azt közölte a rendőrség, hogy ismét járható az M5-ös.

Nem sokáig, ugyanis szombaton 5 óra körül, Táborfalva és Kiskunfélegyháza térségében újabb balesetek történtek az autópályán. Táborfalvánál Budapest felé halálos kimenetelű, Szeged irányába pedig anyagi káros. Mindkét oldalon komoly torlódás alakult ki.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján az M5-ös autópálya 61-es (a Katasztrófavédelem szerint a 68-as) kilométerénél 2019. december 21-én 5 óra 1 perc körül több gépjármű ütközött össze. A balesetben az elsődleges adatok szerint egy személy az életét vesztette, többen megsérültek. A balesethez a kecskeméti hivatásos, a lajosmizsei önkormányzati tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is kiérkezett. Az egységek egy embert feszítővágóval emeltek ki az egyik kocsiból. Az érintett útszakaszt Budapest felé lezárták a hatósági beavatkozás idejére. A forgalmat Lajosmizsénél az 5-ös számú főútra terelték. Az autópályára Örkénynél lehetett visszatérni.

A sztráda 106-os kilométerénél - Szeged felé - a fenti balesettel szinte egy időben három autó ütközött össze. A jelenlegi adatok szerint nem történt személyi sérülés, de csak a leállósávon és a külső forgalmi sávon haladt a forgalom.