Riasztópisztollyal akarta kirabolni a trafikot

Vissza a címlapra
Riasztópisztollyal akarta kirabolni a trafikot

A Kiskőrösi Járási Ügyészség minősített rablás bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy 40 éves tabdi férfi ellen, aki 2017. október 7-én este egy riasztófegyverrel fenyegetőzve kísérelt meg kirabolni egy fülöpszállási trafikot.

A vádlott aznap este ittas állapotban betért Fülöpszálláson egy trafikba és megkérdezte a vásárlótérben lévő eladót, hogy „lehet-e feladni lottót". Miután az eladó hölgy igenlően felelt, visszament a pult mögé. A vádlott ekkor odalépett a pulthoz, a jobb zsebéből elővett egy gáz-riasztópisztolyt, azt a sértettre fogta és azt mondta neki, hogy „kérem a bevételt". A vádlott a lőfegyvernek nem minősülő pisztolyt egy kiskőrösi régiségkereskedőtől vette hitelre, a tartásához engedély nem kellett.

A fenyegetés hatására a sértett nagyon megijedt, visszakérdezett, mire a vádlott nyomatékosabban felszólította, hogy „kérem a bevételt!".Erre a sértett az üres kasszát kihúzta, de a pulton észrevette a kulcscsomója alatt a riasztó távirányítóját, amin volt egy pánikgomb is. A sértett megnyomta a pánikgombot és a riasztó egyből megszólalt.

A hang ellenére a vádlott még egyszer követelte a bevételt, erre a sértett közölte, hogy mindjárt itt lesznek a rendőrök, és megpróbált a lottóterminál mögé bújva kitérni a fegyver csöve elől. Mivel a sértett nem adott pénzt, a vádlott az üzletből zsákmány nélkül távozott. A vádlottat mintegy 2 hónap múlva fogták el a rendőrök és 2018. június elejéig előzetes letartóztatásban volt.

A büntetlen előéletű vádlott beismerte a bűncselekményt, jelenleg szabadlábon várja a tárgyalást. Őt a járási ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérletével vádolja és végrehajtandó fegyház, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta azzal, hogy a riasztópisztolyt is el kell kobozni. Bűnössége kérdésében a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.