Rendőrkézen egy bolgár embercsempész és feltartóztattak 46 határsértőt

Vissza a címlapra
Rendőrkézen egy bolgár embercsempész és feltartóztattak 46 határsértőt

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. szeptember 17-én 23 óra 00 perckor egy bolgár rendszámú gépjárművet állítottak meg az M9-es autóúton Dusnok közelében. A gépkocsit egy bolgár férfi vezette, rajta kívül a járműben 12 - magát szír állampolgárnak valló - illegális migráns tartózkodott.

A sofőrt előállították a rendőrök és őrizetbe vették. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást vele szemben. A nyomozók előterjesztést tesznek a férfi letartóztatásának indítványozására.

Valamivel később, 23 óra 25 perckor Csikéria közigazgatási területénél 21 külföldit tartóztattak fel a rendőrök, majd éjfél után 5 perccel Bácsbokodnál állítottak meg egy 13 fős migránscsoportot. Az illegális migránsok afgán és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be az országba.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.